Handleiding cubes

Toch nog een vraag over- of een probleem met je Cubes kaart ?

  • Ben je op het festival, kom dan langs bij de Helpdesk Cashless aan de toegang van het festival.
  • Ben je niet op het festival, mail dan naar cashless@suikerrock.be

Op Suikerrock betaal je drank en eten vanaf dit jaar niet meer met traditionele jetons, maar met digitale Cubes (suikerklontjes). Die worden op een  gratis Cubes kaart geplaatst, jouw elektronische portemonnee waar je vervolgens contactloos mee kan betalen aan de drank- en eetstanden. Je krijgt de kaart automatisch aan de kassa wanneer je een eerste maal Cubes aankoopt, of wanneer je jouw voorverkoop drinks/food tickets komt inruilen.

Een Cube kost 3.50 euro. Drank en eten wordt met delen en/of veelvouden van een Cube betaald

Een Cubes kaart is gratis. Je krijgt de kaart automatisch aan de kassa wanneer je een eerste maal Cubes aankoopt, of wanneer je jouw voorverkoop drinks/food tickets komt inruilen.

Er zijn enkele manieren om Cubes op jouw Cubes kaart op te laden.

  • Aan de kassa’s: ga langs aan één van de kassa’s en geef aan hoeveel Cubes je wil opladen. Na betaling worden de Cubes op je Cubes  kaart ingelezen. Betalen aan de kassa’s doe je bij voorkeur met Bonsai, maar kan ook met elke bankkaart, met de courante betaal-apps en met cash.
  • Online via de QR-code: op de Cubes  kaart staat een QR code. Scan deze met je bank- of Payconiq-app en volg de instructies. Zo koop je binnen enkele klikken Cubes aan. Let wel dit werkt dus alleen met je bank-app of met Payconic, niet met bonsai!
  • Food/Drinks ticket: kocht je in voorverkoop Food/Drinks tickets aan? Biedt het aan aan de kassa, en de overeenkomstige waarde in Cubes wordt op je Cubes  kaart geplaatst.

Eens je Cubes op je Cubes  kaart staan, is betalen aan de bars en foodstanden een fluitje van een cent. Afrekenen doe je contactloos met je Cubes  kaart.

Aan alle bars en foodstanden moet er betaald worden met de Cubes  kaart. Ook voor het reuzenrad en botsauto’s betaal je met Cubes.

Cubes kunnen echter niet gebruikt worden voor betalingen aan de merchandise-stand of onze festivalshop.

Een aantal dranken worden geserveerd in herbruikbare bekers. Per beker wordt een waarborg van 0.3 Cubes aangerekend bij aankoop van je dranken.  Wanneer je deze bekers terugbrengt naar de recycle points op het festivalterrein wordt de waarborg automatisch terug op je Cubes  kaart geplaatst.

Je kan je Cubes saldo makkelijk checken aan de betaalterminals aan bars en foodstanden en aan de kassa’s.

Heb je je Cubes via de QR-code aangekocht en ben je dus een geregistreerd gebruiker? Dan kan je via dezelfde weg het Cubes saldo opvragen alsook een overzicht van je bestellingen bekijken.

Als het saldo op jouw Cubes  kaart te laag is voor de aankoop die je wil doen, zal de medewerker van de drank- of eetstand vragen om jouw Cubes  kaart op te laden door zelf de Payconiq QR-code te scannen en extra Cubes aan te kopen of om langs te gaan bij één van onze kassa’s. 

Het is ook mogelijk om het resterende bedrag met een tweede Cubes  kaart te betalen.

Ja, mits je enige voorzichtigheid aan de dag legt:

  • Deel geen foto’s van de QR-code op je Cubes  kaart.
  • Registreer je als gebruiker van je persoonlijk Cubes  kaart via deze link.   Als geregistreerd gebruiker ben je beter beschermd tegen verlies van je Cubes  kaart, want na controle van je ID kan je je saldo aan ‘verloren’ Cubes op een nieuwe Cubes  kaart laten laden. Ga hiervoor naar de Helpdesk.

Ben je een niet-geregistreerde gebruiker? Dan kan je spijtig genoeg niets recupereren indien je jouw cubes kaart verliest.

De Cubes  kaart, is niet gekoppeld aan je persoonlijke gegevens. En dat blijft zo voor wie Cubes via de kassa’s oplaadt. Registreer je je na aankoop via een kassa of koop je Cubes aan via de QR-code op je Cubes  kaart dan worden bepaalde gegevens, zoals je emailadres, bewaard om de transactie tot stand te brengen.

Ja, je kan een refund aanvragen vanaf donderdag 10 augustus 2023 om 11u tot en met donderdag 24 augustus 2023 om 23u59 via een terugbetalingsformulier. Als deze periode is verstreken, worden er geen terugbetalingen meer verwerkt. De terugbetaling gebeurt uiterlijk een maand na de aanvraag. Voor een terugbetaling wordt een administratieve kost van een 0.3 Cubes aangerekend. Om een terugbetaling aan te vragen dien je je te registeren aan de hand van de code op de kaart, via deze link

Op Suikerrock betaal je aan de kassa’s bij voorkeur met bonsai (gekoppeld aan Apple Pay/Google Pay!) , de betaalapp die bomen plant . Zo doe je de natuur een plezier. 

Betalingen met cash, een gewone bankkaart of een creditcard zijn ook mogelijk.

Cubes bijkopen kan je via de QR code op de Cubes kaart. Dit werkt alleen met je bank-app of Payconic-app.