FAQ

Het antwoord op de meest gestelde vragen vindt u in onze FAQ. Als je een vraag hebt, raadpleeg aub die pagina alvorens ons te contacteren. 

Locatie

Suikerrock 2022 heeft plaats op het Bietenplein, aan de achterzijde van de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen.

Het Bietenplein is een gigantisch groot terrein, waar tijdens de bietencampagne de suikerbieten afgeleverd worden. 

Je kan het terrein bereiken via een grote toegangsweg, de Bietenweg, die aansluit op de ring rond Tienen. 

Vanuit het centrum van Tienen is het terrein makkelijk te voet of met de fiets te bereiken via de Fabrieksstraat en de Kerkstraat.

Terrein

Het nieuwe Suikerrock terrein aan de Tiense Suikerraffinaderij bestaat uit twee zones: De Mainstage zone en de Chill & Party Zone.

De Chill & Party Zone bestaat uit een uitgebreide foodcorner, de DJ Stage, Acoustic stage en reuzenrad. De Mainstage zone bevat het hoofdpodium.

Met een gewoon festivalticket (dagticket, combiticket of VIP ticket) heb je toegang tot deze beide zones.

Er zijn ook Chill & Party Zone tickets beschikbaar die enkel toegang geven tot die zone.

De ingang voor beide zones is langs de Bietenweg.

Tickets

Tickets die reeds aangekocht werden in 2020 of 2021 blijven geldig. De kopers hoeven hiervoor niets te doen. Voor de editie 2022 zijn er dagtickets, combitickets (4 festivaldagen), en Kids tickets (voor kinderen tot en met 12j)  verkrijgbaar. De Chill & Party zone is het gedeelte dat o.a. de DJ Stage, Acoustic stage en de foodzone omvat. Het is inbegrepen in een gewoon festivalticket, maar je kan ook aparte tickets aanschaffen die alleen toegang geven tot die zone. Tickets zijn alleen beschikbaar via de officiële Suikerrock ticketshop Klik in de shop op ‘Volgende’ om naar de pagina’s met Kids Tickets en Chill & Party Zone tickets te gaan. VIP tickets zijn alleen beschikbaar via de VIP ticketshop

MOBILITEIT

Fiets en te voet

Fiets op SuikerrockWe zetten dit jaar meer dan ooit in op duurzame vervoersmodi, waarbij we in de eerste plaats graag zoveel mogelijk stappers en trappers naar Suikerrock zien afzakken. De hoofdingang aan het einde van de Bietenweg ligt op wandelafstand van het centrum van Tienen en is makkelijk bereikbaar via verschillende fiets- en wandelroutes.
Voetgangers en fietsers kunnen het terrein makkelijk bereiken via de Aandoren en Kerkstraat. Ook het Mulkdelle- en Witte Vrouwenpad, onderdeel van het fietsknooppuntennetwerk, vormen een zeer aangename toegang tot onze nieuwe locatie.
Fietsers kunnen dit jaar voor het eerst ook hun stalen ros veilig achterlaten in een grote, bewaakte fietsenparking aan de ingang van het festivalterrein. Als kers op de taart maak je als gebruiker van onze fietsenparking ook elke dag kans op een gloednieuwe fiets van onze trouwe partner Fietsen Loix!

Shuttledienst

Hoewel fietsen en stappen natuurlijk dé duurzame vervoersmiddelen bij uitstek zijn, wilden we bij Suikerrock daar graag nog een optie aan toevoegen. We sloegen namelijk de handen in elkaar met onze partner Multiobus om een gratis shuttledienst aan te kunnen bieden met elektrische bussen. Deze shuttledienst brengt je via twee verschillende routes van en naar het festival, telkens vertrekkend van Station Tienen en houdt halt bij “Grimde Kerk” op een steenworp van de ingang.
Je kan op- en afstappen aan een ruim aanbod aan haltes in en rond het centrum van Tienen. De dienstregeling en exacte routes & haltes kan je hier raadplegen: Gewone route of Express route

Multiobus op Suikerrock

Park & Bike en openbaar vervoer

Ligt jouw thuis nu toch net iets te ver van het festivalterrein om rechtstreeks te wandelen of te fietsen? Dan raden we aan om je fiets met de wagen mee te brengen, op een makkelijk toegankelijke locatie te parkeren en vanaf daar te fietsen naar het festival. Het zogenaamde Park & Bike systeem!
De carpoolparking langs de E40 in Hoegaarden, parking Houtemveld en parking Station zijn hier uitermate geschikt hiervoor. Ook andere parkeerlocaties zijn een mogelijkheid, maar let op: de capaciteit is hier veelal beperkt.
Tijdens Suikerrock worden er geen speciale nachttreinen of -bussen door de NMBS of De Lijn ingelegd. Desondanks, kan het openbaar vervoer in combinatie met een overnachting een mooie oplossing vormen. Check hiervoor de sites van

De Lijn: https://www.delijn.be/nl/routeplanner/
TEC: https://www.letec.be/View/Recherche_dhoraires/68
NMBS: https://www.belgiantrain.be/nl
Stad Tienen: https://toerisme.tienen.be/files/uploads/document/overnachtingen-2022.pdf

Kiss & Ride en auto

Zijn de voornoemde opties toch nog steeds niet geschikt voor jouw traject? Dan kan je een beroep doen op een van de Tiense taxibedrijven om je naar het festival te laten brengen. Er wordt een taxizone voorzien ter hoogte van de kruising van de Bietenweg en Wulmersumsesteenweg. Deze mag tevens als Kiss & Ride gebruikt worden.

Ook parkeren nabij een halte van onze shuttledienst kan een uitkomst bieden – hiervoor is de parking aan het Station van Tienen het meest geschikt (gratis na 19u en tijdens het weekend). De shuttlebus stopt aan de voorzijde van het station, wat je kan bereiken via de tunnel onder de perrons. Er zijn ook andere parkeermogelijkheden in en rond de stad, maar de capaciteit is hier veelal beperkt. Een overzicht van de officiële parkeermogelijkheden kan je op deze pagina van de stad raadplegen.

Tijdens het festival probeer je de directe omgeving van het terrein met de wagen best zoveel mogelijk te vermijden. Er zijn namelijk verschillende verkeersmaatregelen van kracht waarvan je hier de voornaamste kan terugvinden:

 • Parkeerverbod voor niet bewoners in de omliggende straten
 • Eenrichtingsverkeer op de Wulmersumsesteenweg tussen de ring en Sint-Truidensesteenweg
 • Snelheidsbeperking van 50 km/u op de Zuidelijke en Oostelijke ring
 • Verboden om links af te slagen van op de Zuidelijke ring naar Wulmersumsesteenweg, richting kruispunt Wulmersumsesteenweg -Sint Truidensesteenweg. De Wulmersumsesteenweg, richting kruispunt Wulmersumsesteenweg – Sint Truidensesteenweg is enkel te bereiken voor plaatselijk verkeer, Kiss & Ride en Taxi’s vanaf de Oostelijke ring

DRANK/ETEN

Over het hele terrein verspreid is er een uitgebreid aanbod aan dranken: Bieren, frisdranken, energy drinks, bubbels en cocktails. (Geen alcohol voor -16 en geen geestrijke dranken voor -18!)

Er is ook een uitgebreid aanbod aan eten in een aparte chill-out Foodzone.

bonsai betaalapp

paybonsai appOmdat hapjes en drankjes zoveel beter smaken als je iets goeds doet voor de planeet, heeft Suikerrock besloten om betalingen exclusief* te accepteren met bonsai, de betaalapp die bomen plant.

Voor elke 10 betalingen die je doet, planten ze een boom. Dat is tournée general voor het welzijn van onze planeet.

Op Suikerrock gebruik je je smartphone om te betalen met Apple Pay/Google Pay via bonsai.

Hoe Apple Pay/Google Pay via bonsai activeren?

 1. Download de bonsai app
 2. Maak je bonsai account aan
 3. Koppel je bankrekening
 4. Maak je gratis bonsai Mastercard aan en voeg deze toe aan Apple Pay/Google Pay

(*) Ben je jonger dan 18 jaar, of heb je geen smartphone, dan kan je de app niet gebruiken. In dat geval kan je wel gebruik maken van een gewone bank- of creditcard om te betalen.

Meer details…

Toegankelijkheid

Suikerrock levert in samenwerking met Inter extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor bezoekers met een beperking. Wil je gebruik te maken van de voorziene faciliteiten, vul dan steeds het Inter aanvraagformulier in vóór vrijdag 8 juli 2022Let wel, je hebt nog steeds een gewoon festivalticket nodig.

We voorzien volgende faciliteiten:

 • Voorbehouden parking:
  Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen voorzien vlak aan het festivalterrein.
 • Rolstoelpodium:
  Er is een rolstoelpodium voorzien waar rolstoelgebruikers, mensen met krukken, personen met een kleine gestalte, mensen met autismespectrumstoornissen, … samen met één begeleider hun favoriete bands kunnen bekijken.
 • Toegankelijk sanitair:
  Er is toegankelijk sanitair voorzien in de buurt van het rolstoelpodium.
 • Inter-assistentie:
  Er zijn Inter-vrijwilligers aanwezig op het festivalterrein. Zij helpen een handje waar nodig en gewenst met o.a. toiletbezoek, verplaatsingen, eten en drinken, … . Aarzel niet een Inter-vrijwilliger aan te spreken indien je assistentie nodig hebt. Je kan hen vinden aan het rolstoelpodium en de voorbehouden parking. Deze zijn herkenbaar aan een wit Inter-hesje.
 • Assistentiehonden zijn toegelaten op het festival.

Heb je nog bijkomende vragen omtrent de toegankelijkheid van dit festival? Neem dan even contact op via Suikerrock@inter.vlaanderen en we zoeken samen naar een oplossing.

Overnachten

Er is geen specifieke festivalcamping. Wel kan je gebruik maken van de standaard overnachtingsmogelijkheden zoals een hotel of een B&B in Tienen of omstreken.

Onze preferred partner is Hotel Stayen op 15 minuten rijden van het festivalterrein. 77 luxekamers in het stadion van voetbalclub STVV!

Op deze pagina vind je een overzicht met de overige overnachtingsmogelijkheden: https://toerisme…nachten.pdf.

En waarom er geen kleine city trip aan koppelen? Tienen (met de vernieuwde Grote Markt) en het glooiende Hageland hebben heel wat te bieden. Bekijk het aanbod op deze pagina

We Care A Lot

Festivals. Dat is samen van muziek genieten, samen zingen, samen dansen, samen feesten. De mooiste tijden.
Muziek brengt mensen dichter bij mekaar. Het gevoel van verbondenheid is groot. Gedurende de tijd van het festival, vormt zich een tijdelijke, hechte en unieke community.

Het is dan ook erg belangrijk dat elke bezoeker, medewerker of andere betrokkene zich veilig voelt en het festival in de beste omstandigheden kan beleven.

We willen een veilige plek zijn waar iedereen zich welkom en comfortabel voelt. Een plek zijn waar niemand wordt blootgesteld aan discriminatie, kritiek of intimidatie. Elkeen moet zichzelf kunnen zijn. Op onze festivals is iedereen welkom ongeacht geslacht, gender, geaardheid, cultuur, religie, etniciteit of beperking.

We Care A LotWe sensibiliseren en informeren. Over alcohol en drugs, over seksualiteit, over mentaal welzijn, over gezondheid. Wetgeving wordt gerespecteerd op de festivals. We verwachten verantwoordelijk gedrag van de festivalganger. Zeg neen tegen drugs, ja tegen veilige seks, drink voldoende water, kies voor het openbaar vervoer, smeer die zonnecrème. Loopt het toch mis, dan staan onze medewerkers en hulpdiensten ter beschikking. Op elk moment.

We Care A Lot’ is een verhaal van samen, van gedeelde verantwoordelijkheid. Zorg voor jezelf en je vrienden. Ga voor de beste versie van jezelf. Wij engageren ons dat onze festivals gezond en veilig verlopen. Onze medewerkers worden opgeleid zodat ze nog waakzamer zijn en gepast kunnen reageren waar nodig. Specialisten in verschillende domeinen staan ons bij, festivalgangers kunnen terecht bij een vertrouwenspersoon indien nodig.

Voel je goed op onze festivals. Wees jezelf. We care a lot.

MEDEWERKERS

Geen Suikerrock zonder medewerkers… 

Elk jaar vormen honderden enthousiaste vrijwilligers het kloppende hart van het festival! Ben jij ook gepassioneerd door festivals? Wil jij meehelpen aan het nieuwe verhaal van Suikerrock, op het nieuwe terrein aan de Tiense Suikerraffinaderij? Aarzel dan niet om je in te schrijven via: https://team.suikerrock.be/2022 
Voor bepaalde functies ben je al welkom als je dit jaar 16 wordt!

What’s in it for you?: Suikerrock T-shirt/dag, catering, sfeer ,vriendschap, medewerkers barbecue…

Contact

Suikerrock Tienen vzw
Industriepark 51
3300 Tienen

Tel: +32 16 823 255  (tijdens de kantooruren)

Algemene vragen: info@suikerrock.be
Vragen ivm tickets: tickets@tickoweb.be
Vragen ivm standplaatsen: standen@suikerrock.be