Vaak gestelde vragen / FAQ

Het antwoord op de meest gestelde vragen vindt u in onze FAQ. Raadpleeg aub deze pagina alvorens ons te contacteren. 

Meer

DRANK/ETEN BETALEN MET CUBES

Op Suikerrock betaal je drank en eten vanaf dit jaar niet meer met traditionele jetons, maar met digitale Cubes (suikerklontjes). Die worden op een  gratis Cubes kaart geplaatst, jouw elektronische portemonnee waar je vervolgens mee kan betalen aan de drank- en eetstanden. Je krijgt de kaart automatisch aan de kassa wanneer je een eerste maal Cubes aankoopt, of wanneer je jouw voorverkoop drinks/food ticket komt inruilen.

Opladen van deze kaart kan aan de kassa’s , maar ook  makkelijk online via de QR-code op de kaart. Het favoriete betaalmiddel is de betaalapp Bonsai, want voor elke verrichting op Suikerrock planten zij een boom! Betalen aan de kassa’s kan echter ook met elke bankkaart, met de courante betaal-apps, maar ook met cash geld.

Wanneer je jouw Cubes kaart online registreert kan je online het aantal cubes checken, je kaart laten blokkeren wanneer je ze zou verliezen, en na het festival een refund vragen van de resterende waarde (vanaf donderdag 10 augustus 2023 om 11u tot en met donderdag 24 augustus 2023 om 23u59).

Toch nog een vraag over- of een probleem met je Cubes kaart ?

 • Ben je op het festival, kom dan langs bij de Helpdesk Cashless aan de toegang van het festival.
 • Ben je niet op het festival, mail dan naar cashless@suikerrock.be

<KLIK HIER VOOR EEN UITGEBREIDE UITLEG OVER BETALEN MET CUBES>

Er zijn nog tot maandag 31 juli om middernacht drinks/food tickets in voorverkoop beschikbaar met korting, waarvan de waarde ter plaatse omgezet wordt in Cubes. Deze zijn alleen aan te schaffen via de officiële Suikerrock ticketshop, maar dus slechts tot en met 31/07!

Over het hele terrein verspreid is er een uitgebreid aanbod aan dranken: Bieren, frisdranken, energy drinks, bubbels en cocktails. (Geen alcohol voor -16 en geen geestrijke dranken voor -18!). Er is ook een uitgebreid aanbod aan eten in de chill-out Foodzone.

Meer

Locatie

Suikerrock heeft plaats op het Bietenplein, aan de achterzijde van de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen. Het Bietenplein is een gigantisch groot terrein, waar tijdens de bietencampagne de suikerbieten afgeleverd worden. 

Je kan het terrein bereiken via een grote toegangsweg, de Bietenweg, die aansluit op de ring rond Tienen. Vanuit het centrum van Tienen is het terrein makkelijk te voet of met de fiets te bereiken via de Fabrieksstraat en de Kerkstraat. Bekijk ook de mobiliteitsopties hieronder.

Meer

Mobiliteit

Fiets en te voet

De ingang van het Suikerrock terrein ligt op wandelafstand van het centrum van Tienen en is makkelijk bereikbaar via verschillende fiets- en wandelroutes. Vergroot het plan hieronder of klik op deze link voor de verschillende routes.
Voetgangers en fietsers kunnen het terrein makkelijk bereiken via de Aandoren en Kerkstraat. Ook het Mulkdelle- en Witte Vrouwenpad, onderdeel van het fietsknooppuntennetwerk, vormen een zeer aangename toegang tot onze nieuwe locatie.

Fietsers kunnen dit jaar terug hun stalen ros veilig achterlaten in een grote, bewaakte fietsenparking aan de ingang van het festivalterrein. Wegens het overdonderende succes van vorig jaar wordt deze nog uitgebreid. Als kers op de taart maak je als gebruiker van onze fietsenparking ook elke dag kans op een gloednieuwe fiets van onze trouwe partner Fietsen Loix!Je ontvangt hiervoor een genummerd polsbandje aan de ingang van de fietsenparking. Hou dit zeker bij want op maandag 7 augustus wordt er van elke dag een winnend nummer gekozen door Fietsen Loix. Die worden dan op hun website en Facebook pagina bekend gemaakt.

Park & Bike

Ligt jouw thuis nu toch net iets te ver van het festivalterrein om rechtstreeks te wandelen of te fietsen? Dan raden we aan om je fiets met de wagen mee te brengen, op een makkelijk toegankelijke locatie te parkeren en vanaf daar te fietsen naar het festival. Het zogenaamde Park & Bike systeem!
De carpoolparking langs de E40 in Hoegaarden, parking Houtemveld en parking Station zijn hier uitermate geschikt hiervoor. Ook andere parkeerlocaties zijn een mogelijkheid, maar let op: de capaciteit is hier veelal beperkt.

Shuttledienst

Ook dit jaar slaan we de handen in elkaar met onze partner Multiobus om een gratis shuttledienst aan te bieden met elektrische bussen. Deze shuttledienst vertrekt telkens aan het Station Tienen en houdt halt bij “Grimde Kerk” op een steenworp van de ingang.
Er zijn twee routes: Een Express route, die via de kortste weg van het station naar het festival rijdt, en een Centrum-Ring route die meerdere haltes aandoet in het centrum en op de ring. Klik hier voor de dienstregeling, en kijk op de Google Maps kaart hieronder voor de routes en haltes.

Openbaar vervoer

Auto

Zijn de voornoemde opties toch nog steeds niet geschikt voor jouw traject? Dan is de auto uiteraard ook nog steeds een oplossing. Er zijn parkeermogelijkheden in en rond de stad, maar de capaciteit is hier veelal beperkt. Een overzicht van de officiële parkeermogelijkheden kan je op deze pagina van de stad raadplegen.

Ook parkeren nabij een halte van onze shuttledienst kan een uitkomst bieden – hiervoor is de parking aan het Station van Tienen met zijn meer dan 1.000 parkeerplaatsen het meest geschikt (gratis na 19u en tijdens het weekend). De shuttlebus stopt aan de voorzijde van het station, die je kan bereiken via de tunnel onder de perrons. 

Tijdens het festival probeer je de directe omgeving van het terrein met de wagen best zoveel mogelijk te vermijden. Er zullen namelijk verschillende verkeersmaatregelen van kracht zijn.

Routes en locaties

Klik hieronder op ‘Grotere kaart bekijken’ (kadertje rechtsboven). In de menubalk kan je dan de verschillende fiets-, wandel- en busroutes aanklikken om ze zichtbaar te maken op de kaart.

Meer

bonsai betaalapp

Het favoriete betaalmiddel om Cubes aan te schaffen (aan de kassa) op Suikerrock is de betaalapp Bonsai, want voor elke verrichting op Suikerrock planten zij een boom! Dat is tournée general voor het welzijn van onze planeet.

Op Suikerrock kan je dus je smartphone gebruiken om te betalen met Apple Pay/Google Pay via bonsai (uitsluitend aan de kassa)

 1. Hoe?

  • Download de bonsai-app (even veilig als je bank)  
  • Maak een bonsai-account aan en link je bestaande bankrekening  
  • Maak een gratis bonsai Mastercard aan & voeg die toe aan je wallet*
   *Android gsm? Zorg ervoor dat je de “Google Wallet” app gedownload hebt 
  • Betaal met Apple Pay/Google Pay aan de kassa’s op Suikerrock

Verrassing….

bonsai trakteert! Zorg dat je de bonsai-app hebt geïnstalleerd en unlock een traktatie van bonsai aan onze infostand op Suikerrock. 

Volg de Instagram pagina @paybonsai tijdens Suikerrock en ontdek wanneer de traktatie zal plaatsvinden!

Meer

Lockers reserveren

Spullen veilig opbergen, smartphone opladen, en er op elk moment aankunnen? Dat kan met onze self-service lockers. Ze zijn er in klein en groot formaat, met of zonder stopcontact.

Je kan ze ter plaatse huren, maar veiliger is om ze op voorhand te reserveren op deze link. Vorig jaar waren deze lockers snel uitverkocht dus reserveer tijdig!

Meer

Reuzenrad, botsauto's

Naast de overvloed aan muzikaal toptalent biedt Suikerrock nog heel wat andere animatie. De eyecatcher is ongetwijfeld het 32m hoge reuzenrad, dat een panoramisch zicht biedt op het terrein en de stad. Daarnaast is er dit jaar ook een kermisklassieker: Botsauto’s! En het leuke is: Je kan een gratis ritje maken dankzij Bebat.

Breng je lege batterijen mee naar Suikerrock, deponeer ze in de Bebat-inzamelunits aan de ingang, en je krijgt een jeton voor een gratis ritje op het reuzenrad of de botsauto’s! Batterijen recycleren is niet alleen ‘beter voor de natuur en voor ons allemaal’, maar is dus ook FUN!

Meer

Toegankelijkheid

Suikerrock levert in samenwerking met Inter extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor bezoekers met een beperking. De inschrijfperiode om gebruik te maken van de voorziene faciliteiten is inmiddels verstreken. 

We voorzien volgende faciliteiten:

 • Voorbehouden parking:
  Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen voorzien vlak aan het festivalterrein.
 • Rolstoelpodium:
  Er is een rolstoelpodium voorzien waar rolstoelgebruikers, mensen met krukken, personen met een kleine gestalte, mensen met autismespectrumstoornissen, … samen met één begeleider hun favoriete bands kunnen bekijken.
 • Toegankelijk sanitair:
  Er is toegankelijk sanitair voorzien in de buurt van het rolstoelpodium.
 • Toegankelijk reuzenrad:
  Er is in het reuzenrad een gondel voorzien die  rolstoel toegankelijk is.
 • Inter-assistentie:
  Er zijn Inter-vrijwilligers aanwezig op het festivalterrein. Zij helpen een handje waar nodig en gewenst met o.a. toiletbezoek, verplaatsingen, eten en drinken, … . Aarzel niet een Inter-vrijwilliger aan te spreken indien je assistentie nodig hebt. Je kan hen vinden aan het rolstoelpodium en de voorbehouden parking. Deze zijn herkenbaar aan een wit Inter-hesje.
 • Assistentiehonden zijn toegelaten op het festival.

Heb je nog bijkomende vragen omtrent de toegankelijkheid van dit festival? Neem dan even contact op via Suikerrock@inter.vlaanderen en we zoeken samen naar een oplossing.

Zoek jij iemand die samen met jou van het festival wil genieten? Misschien vind jij wel een festivalmaatje op de webpagina van De Genereuze Festivals.

Meer

Overnachten

Er is jammer genoeg geen festivalcamping voorzien. Er zijn wel enkele kleinere campings in en om Tienen. Check deze links:

Je kan steeds gebruik maken van de standaard overnachtingsmogelijkheden zoals een hotel of een B&B in Tienen of omstreken. 

Onze preferred partner is Hotel Stayen op 15 minuten rijden van het festivalterrein. 77 luxekamers in het stadion van voetbalclub STVV!

Op deze pagina vind je een overzicht met de overige overnachtingsmogelijkheden: https://toerisme.tienen.be/over-nachten

En waarom er geen kleine city trip aan koppelen? Tienen (met de vernieuwde Grote Markt) en het glooiende Hageland hebben heel wat te bieden. Bekijk het aanbod op deze pagina

Meer

Contact

Suikerrock Tienen vzw
Industriepark 51
3300 Tienen

BE 0473.371.777

Tel: +32 16 823 255  (tijdens de kantooruren)

Algemene vragen: info@suikerrock.be
Vragen ivm tickets: tickets@tickoweb.be
Vragen ivm standplaatsen: standen@suikerrock.be