FAQ

Het antwoord op de meest gestelde vragen vindt u in onze FAQ. Als je een vraag hebt, raadpleeg aub die pagina alvorens ons te contacteren. 

Locatie

Suikerrock heeft plaats op het Bietenplein, aan de achterzijde van de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen.

Het Bietenplein is een gigantisch groot terrein, waar tijdens de bietencampagne de suikerbieten afgeleverd worden. 

Je kan het terrein bereiken via een grote toegangsweg, de Bietenweg, die aansluit op de ring rond Tienen. 

Vanuit het centrum van Tienen is het terrein makkelijk te voet of met de fiets te bereiken via de Fabrieksstraat en de Kerkstraat.

Tickets

Voor de editie 2023 zijn ondertussen voor elke festivaldag 4-5-6  augustus en Combitickets (3 festivaldagen) beschikbaar, uitsluitend via

de officiële Suikerrock ticketshop 

Kinderen tot en met 12 jaar: Kids ticket*

*Kinderen tot en met 12 jaar krijgen alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. Kids Tickets kunnen alleen aangeschaft worden samen met een gewoon dagticket (max 2 Kids tickets per dagticket). De leeftijd moet aan de ingang aangetoond kunnen worden met bv. een Kids-ID of ISI+ kaart

Er zijn ook drinks/food tickets beschikbaar, waarvan je de waarde kan gebruiken om drank en voeding aan te schaffen. 

VIP TICKETS

Suikerrock staat in de festivalwereld bekend voor zijn uitstekende VIP faciliteiten. Vorig jaar verhuisde we naar een nieuw en spectaculair terrein op de site van de Tiense Suikerraffinaderij: Het Bietenplein. Dit nieuwe terrein biedt een zee van ruimte en geeft nog meer mogelijkheden voor een uitmuntende VIP ervaring! Er wordt dit jaar wat geschoven met de plaatsing van hoofdpodium en VIP ruimtes, om een nog betere ervaring te bieden. 

Het catering concept wordt eveneens aangepast en eigentijdser. Geen centraal buffet meer, maar aparte streetfood standen waar je ongedwongen kan genieten van een diversiteit aan lekkere gerechten!

De VIP-tickets voor de editie 2023 zijn beschikbaar, via onze officiële Suikerrock VIP ticketshop 

Meer informatie over de VIP faciliteiten van Suikerrock 2023 kan je vinden in onze brochure

Met resterende vragen omtrent de VIP-tickets kan je terecht via; E-mail: hospitality@suikerrock.be / Tel: +32 16 823 255 (tijdens de kantooruren)

MOBILITEIT

Fiets en te voet

Suikerrock zet in op duurzame vervoersmodi, waarbij we in de eerste plaats graag zoveel mogelijk stappers en trappers naar Suikerrock zien afzakken. De hoofdingang aan het einde van de Bietenweg ligt op wandelafstand van het centrum van Tienen en is makkelijk bereikbaar via verschillende fiets- en wandelroutes.
Voetgangers en fietsers kunnen het terrein makkelijk bereiken via de Aandoren en Kerkstraat. Ook het Mulkdelle- en Witte Vrouwenpad, onderdeel van het fietsknooppuntennetwerk, vormen een zeer aangename toegang tot onze nieuwe locatie.

Fietsers kunnen dit jaar voor het eerst ook hun stalen ros veilig achterlaten in een grote, bewaakte fietsenparking aan de ingang van het festivalterrein. Als kers op de taart maak je als gebruiker van onze fietsenparking ook elke dag kans op een gloednieuwe fiets van onze trouwe partner Fietsen Loix!

Shuttledienst

Ook dit jaar slaan we de handen in elkaar met onze partner Multiobus om een gratis shuttledienst aan te bieden met elektrische bussen. Deze shuttledienst vertrekt telkens aan het Station Tienen en houdt halt bij “Grimde Kerk” op een steenworp van de ingang.
Hou deze pagina in de gaten voor de dienstregeling en exacte routes & haltes.

Park & Bike

Ligt jouw thuis nu toch net iets te ver van het festivalterrein om rechtstreeks te wandelen of te fietsen? Dan raden we aan om je fiets met de wagen mee te brengen, op een makkelijk toegankelijke locatie te parkeren en vanaf daar te fietsen naar het festival. Het zogenaamde Park & Bike systeem!
De carpoolparking langs de E40 in Hoegaarden, parking Houtemveld en parking Station zijn hier uitermate geschikt hiervoor. Ook andere parkeerlocaties zijn een mogelijkheid, maar let op: de capaciteit is hier veelal beperkt.

Openbaar vervoer

Auto

Zijn de voornoemde opties toch nog steeds niet geschikt voor jouw traject? Dan is de auto uiteraard ook nog steeds een oplossing. Er zijn parkeermogelijkheden in en rond de stad, maar de capaciteit is hier veelal beperkt. Een overzicht van de officiële parkeermogelijkheden kan je op deze pagina van de stad raadplegen.

Ook parkeren nabij een halte van onze shuttledienst kan een uitkomst bieden – hiervoor is de parking aan het Station van Tienen het meest geschikt (gratis na 19u en tijdens het weekend). De shuttlebus stopt aan de voorzijde van het station, die je kan bereiken via de tunnel onder de perrons. 

Tijdens het festival probeer je de directe omgeving van het terrein met de wagen best zoveel mogelijk te vermijden. Er zullen namelijk verschillende verkeersmaatregelen van kracht zijn.

DRANK/ETEN

Over het hele terrein verspreid is er een uitgebreid aanbod aan dranken: Bieren, frisdranken, energy drinks, bubbels en cocktails. (Geen alcohol voor -16 en geen geestrijke dranken voor -18!)

Er is ook een uitgebreid aanbod aan eten in een aparte chill-out Foodzone.

Er zijn ook in voorverkoop drinks/food tickets beschikbaar, waarvan je de waarde kan gebruiken om drank en voeding aan te schaffen. Deze zijn alleen aan te schaffen via de officiële Suikerrock ticketshop 

bonsai betaalapp

Omdat hapjes en drankjes zoveel beter smaken als je iets goeds doet voor de planeet, kan je op Suikerrock betalen met bonsai, de betaalapp die bomen plant.

Voor elke 10 betalingen die je doet, planten ze een boom. Dat is tournée general voor het welzijn van onze planeet.

Op Suikerrock gebruik je je smartphone om te betalen met Apple Pay/Google Pay via bonsai.

Hoe Apple Pay/Google Pay via bonsai activeren?

 1. Download de bonsai app
 2. Maak je bonsai account aan
 3. Koppel je bankrekening
 4. Maak je gratis bonsai Mastercard aan en voeg deze toe aan Apple Pay/Google Pay

 

Meer details…

Toegankelijkheid

Suikerrock levert in samenwerking met Inter extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor bezoekers met een beperking. Wil je gebruik te maken van de voorziene faciliteiten, vul dan steeds het Inter aanvraagformulier in vóór 21 juli 2023Let wel, je hebt nog steeds een gewoon festivalticket nodig.

We voorzien volgende faciliteiten:

 • Voorbehouden parking:
  Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen voorzien vlak aan het festivalterrein.
 • Rolstoelpodium:
  Er is een rolstoelpodium voorzien waar rolstoelgebruikers, mensen met krukken, personen met een kleine gestalte, mensen met autismespectrumstoornissen, … samen met één begeleider hun favoriete bands kunnen bekijken.
 • Toegankelijk sanitair:
  Er is toegankelijk sanitair voorzien in de buurt van het rolstoelpodium.
 • Inter-assistentie:
  Er zijn Inter-vrijwilligers aanwezig op het festivalterrein. Zij helpen een handje waar nodig en gewenst met o.a. toiletbezoek, verplaatsingen, eten en drinken, … . Aarzel niet een Inter-vrijwilliger aan te spreken indien je assistentie nodig hebt. Je kan hen vinden aan het rolstoelpodium en de voorbehouden parking. Deze zijn herkenbaar aan een wit Inter-hesje.
 • Assistentiehonden zijn toegelaten op het festival.

Heb je nog bijkomende vragen omtrent de toegankelijkheid van dit festival? Neem dan even contact op via Suikerrock@inter.vlaanderen en we zoeken samen naar een oplossing.

Zoek jij iemand die samen met jou van het festival wil genieten? Misschien vind jij wel een festivalmaatje op de webpagina van De Genereuze Festivals.

Overnachten

Hou deze pagina in de gaten voor nieuws over de festivalcamping. Je kan ook steeds gebruik maken van de standaard overnachtingsmogelijkheden zoals een hotel of een B&B in Tienen of omstreken. Onze preferred partner is Hotel Stayen op 15 minuten rijden van het festivalterrein. 77 luxekamers in het stadion van voetbalclub STVV!

Op deze pagina vind je een overzicht met de overige overnachtingsmogelijkheden: https://toerisme.tienen.be/files/uploads/document/overnachtingen-2023.pdf

En waarom er geen kleine city trip aan koppelen? Tienen (met de vernieuwde Grote Markt) en het glooiende Hageland hebben heel wat te bieden. Bekijk het aanbod op deze pagina

We Care A Lot

Festivals. Dat is samen van muziek genieten, samen zingen, samen dansen, samen feesten. De mooiste tijden.
Muziek brengt mensen dichter bij mekaar. Het gevoel van verbondenheid is groot. Gedurende de tijd van het festival, vormt zich een tijdelijke, hechte en unieke community.

Het is dan ook erg belangrijk dat elke bezoeker, medewerker of andere betrokkene zich veilig voelt en het festival in de beste omstandigheden kan beleven.

We willen een veilige plek zijn waar iedereen zich welkom en comfortabel voelt. Een plek zijn waar niemand wordt blootgesteld aan discriminatie, kritiek of intimidatie. Elkeen moet zichzelf kunnen zijn. Op onze festivals is iedereen welkom ongeacht geslacht, gender, geaardheid, cultuur, religie, etniciteit of beperking.

We sensibiliseren en informeren. Over alcohol en drugs, over seksualiteit, over mentaal welzijn, over gezondheid. Wetgeving wordt gerespecteerd op de festivals. We verwachten verantwoordelijk gedrag van de festivalganger. Zeg neen tegen drugs, ja tegen veilige seks, drink voldoende water, kies voor het openbaar vervoer, smeer die zonnecrème. Loopt het toch mis, dan staan onze medewerkers en hulpdiensten ter beschikking. Op elk moment.

We Care A Lot’ is een verhaal van samen, van gedeelde verantwoordelijkheid. Zorg voor jezelf en je vrienden. Ga voor de beste versie van jezelf. Wij engageren ons dat onze festivals gezond en veilig verlopen. Onze medewerkers worden opgeleid zodat ze nog waakzamer zijn en gepast kunnen reageren waar nodig. Specialisten in verschillende domeinen staan ons bij, festivalgangers kunnen terecht bij een vertrouwenspersoon indien nodig.

Voel je goed op onze festivals. Wees jezelf. We care a lot.

MEDEWERKERS

Geen Suikerrock zonder medewerkers…

Elk jaar vormen honderden enthousiaste vrijwilligers het kloppende hart van het festival! Ben jij ook gepassioneerd door festivals? Wil jij meehelpen aan het nieuwe verhaal van Suikerrock, op het nieuwe terrein aan de Tiense Suikerraffinaderij? Dat kan! Meldt je aan via deze link: https://team.suikerrock.be/2023/ Voor bepaalde functies ben je al welkom als je in 2023 16 wordt!

What’s in it for you?: Suikerrock T-shirt/dag, catering, sfeer ,vriendschap, medewerkers barbecue…

Contact

Suikerrock Tienen vzw
Industriepark 51
3300 Tienen

Tel: +32 16 823 255  (tijdens de kantooruren)

Algemene vragen: info@suikerrock.be
Vragen ivm tickets: tickets@tickoweb.be
Vragen ivm standplaatsen: standen@suikerrock.be