Vaak gestelde vragen / FAQ

Het antwoord op de meest gestelde vragen vindt u in onze FAQ. Raadpleeg aub deze pagina alvorens ons te contacteren. 

Meer

Locatie

Suikerrock heeft plaats op het Bietenplein, aan de achterzijde van de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen. Het Bietenplein is een gigantisch groot terrein, waar tijdens de bietencampagne de suikerbieten afgeleverd worden. 

Je kan het terrein bereiken via een grote toegangsweg, de Bietenweg, die aansluit op de ring rond Tienen. Vanuit het centrum van Tienen is het terrein makkelijk te voet of met de fiets te bereiken via de Fabrieksstraat en de Kerkstraat. Bekijk ook de mobiliteitsopties hieronder.

Meer

Mobiliteit

Fiets en te voet

De ingang van het Suikerrock terrein ligt op wandelafstand van het centrum van Tienen en is makkelijk bereikbaar via verschillende fiets- en wandelroutes. Vergroot het plan hieronder of klik op deze link voor de verschillende routes.
Voetgangers en fietsers kunnen het terrein makkelijk bereiken via de Aandoren en Kerkstraat. Ook het Mulkdelle- en Witte Vrouwenpad, onderdeel van het fietsknooppuntennetwerk, vormen een zeer aangename toegang tot onze nieuwe locatie.

Fietsers kunnen hun stalen ros veilig achterlaten in een grote, bewaakte fietsenparking aan de ingang van het festivalterrein. 

Park & Bike

Ligt jouw thuis nu toch net iets te ver van het festivalterrein om rechtstreeks te wandelen of te fietsen? Dan raden we aan om je fiets met de wagen mee te brengen, op een makkelijk toegankelijke locatie te parkeren en vanaf daar te fietsen naar het festival. Het zogenaamde Park & Bike systeem!
De carpoolparking langs de E40 in Hoegaarden, parking Houtemveld en parking Station zijn hier uitermate geschikt hiervoor. Ook andere parkeerlocaties zijn een mogelijkheid, maar let op: de capaciteit is hier veelal beperkt.

Openbaar vervoer

Auto

Zijn de voornoemde opties toch nog steeds niet geschikt voor jouw traject? Dan is de auto uiteraard ook nog steeds een oplossing. Er zijn parkeermogelijkheden in en rond de stad, maar de capaciteit is hier veelal beperkt. Een overzicht van de officiële parkeermogelijkheden kan je op deze pagina van de stad raadplegen.

Ook parkeren nabij een halte van onze shuttledienst kan een uitkomst bieden – hiervoor is de parking aan het Station van Tienen met zijn meer dan 1.000 parkeerplaatsen het meest geschikt (gratis na 19u en tijdens het weekend). De shuttlebus stopt aan de voorzijde van het station, die je kan bereiken via de tunnel onder de perrons. 

Tijdens het festival probeer je de directe omgeving van het terrein met de wagen best zoveel mogelijk te vermijden. Er zullen namelijk verschillende verkeersmaatregelen van kracht zijn.

Routes en locaties

Klik hieronder op ‘Grotere kaart bekijken’ (kadertje rechtsboven). In de menubalk kan je dan de verschillende fiets-, wandel- en busroutes aanklikken om ze zichtbaar te maken op de kaart.

Meer

Toegankelijkheid

Suikerrock levert in samenwerking met Inter extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor bezoekers met een beperking. Om gegarandeerd gebruik te kunnen maken van de faciliteiten moet je inschrijven bij Inter via dit formulier.

We voorzien volgende faciliteiten:

 • Voorbehouden parking:
  Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen voorzien vlak aan het festivalterrein.
 • Rolstoelpodium:
  Er is een rolstoelpodium voorzien waar rolstoelgebruikers, mensen met krukken, personen met een kleine gestalte, mensen met autismespectrumstoornissen, … samen met één begeleider hun favoriete bands kunnen bekijken.
 • Toegankelijk sanitair:
  Er is toegankelijk sanitair voorzien in de buurt van het rolstoelpodium.
 • Toegankelijk reuzenrad:
  Er wordt in het reuzenrad een gondel voorzien die  rolstoel toegankelijk is.
 • Inter-assistentie:
  Er zijn Inter-vrijwilligers aanwezig op het festivalterrein. Zij helpen een handje waar nodig en gewenst met o.a. toiletbezoek, verplaatsingen, eten en drinken, … . Aarzel niet een Inter-vrijwilliger aan te spreken indien je assistentie nodig hebt. Je kan hen vinden aan het rolstoelpodium en de voorbehouden parking. Deze zijn herkenbaar aan een wit Inter-hesje.
 • Assistentiehonden zijn toegelaten op het festival.

Heb je nog bijkomende vragen omtrent de toegankelijkheid van dit festival? Neem dan even contact op via Suikerrock@inter.vlaanderen en we zoeken samen naar een oplossing.

Zoek jij iemand die samen met jou van het festival wil genieten? Misschien vind jij wel een festivalmaatje op de webpagina van De Genereuze Festivals.

Meer

Contact

Suikerrock Tienen vzw
Industriepark 51
3300 Tienen

BE 0473.371.777

Tel: +32 16 823 255  (tijdens de kantooruren)

Algemene vragen: info@suikerrock.be
Vragen ivm tickets: tickets@tickoweb.be
Vragen ivm standplaatsen: standen@suikerrock.be