Suikerrock ontstond in 1987, de periode dat elke zichzelf respecterende stad een festival moest hebben. Na 3 decennia in het stadscentrum van Tienen verhuisde Suikerrock in 2022 naar Het Bietenplein achter de Tiense Suikerraffinaderij! Een gedroomd huwelijk tussen dé uithangborden van Tienen, en zoals een bekende songtitel dat mooi omschrijft: ‘A sort of homecoming’!

Een nieuw terrein?

Door de coronapandemie kon de aangekondigde editie van 2020 niet plaatsvinden, en werd ze verplaatst naar 2021. Maar ook in 2021 kon Suikerrock niet plaatsvinden. Opnieuw vanwege de pandemie, maar ook door de heraanleg van de Tiense Grote Markt. 

Als corona alternatief kwam er in september 2021 een erg succesvol experiment in de vorm van The Factory of Sweetness, dat zeer toepasselijk plaatsvond aan de Tiense Suikerraffinaderij.

De reacties waren lovend en het toonde ook de voordelen van een afgesloten terrein. Op vlak van gezelligheid, veiligheid en logistiek vielen de puzzelstukjes in elkaar. Tel daarbij dat het terrein in handen is van één van onze belangrijkste partners en je hebt de perfecte samenwerking, met garantie voor een stralende toekomst!

Het Bietenplein

Waar The Factory of Sweetness plaatsvond aan de voorzijde van de Tiense Suikerraffinaderij, vindt Suikerrock voortaan plaats op Het Bietenplein aan de achterzijde van de fabriek. Dat is het terrein waar van september tot januari massa’s suikerbieten worden afgeleverd om te verwerken tot de beroemde Tiense Suiker. Het heeft een oppervlakte van maar liefst vijfmaal de Grote Markt van Tienen,  en biedt daardoor de mogelijkheid om onze bezoekers in alle comfort te ontvangen. 

Het Bietenplein beschikt bovendien over een brede toegangsweg die aansluit op de Zuidelijke/Oostelijke Ring. Het terrein is ook perfect bereikbaar met de fiets via het fietsknooppuntennetwerk  (knooppunt 62).

Suikerrock

Het beproefde recept van Suikerrock dat al 36 jaar op de teller heeft, blijft behouden: een mainstage met nationale en internationale top acts en een programmatie die voor elke festivalganger iets te bieden heeft. Dat wordt nog versterkt met de twee zijpodia:

  • Het openluchtpodium The Cube voor elektronische/DJ acts
  • De supergezellige spiegeltent The Palace, voor live bands en singer/songwriters.

Verder is er ook een gezellige Foodcorner, een spectaculair reuzenrad van maar liefst 32m hoog (dat een prachtig uitzicht biedt op de skyline van de fabriek en stad), en allerhande kermisattracties zodat je je geen minuut zal vervelen. 

Contact

Suikerrock Tienen vzw
Industriepark 51
3300 Tienen

Tel: +32 16 823 255  (tijdens de kantooruren)

Algemene vragen:
info@suikerrock.be

Vragen ivm tickets:
tickets@tickoweb.be

Vragen ivm standplaatsen:
standen@suikerrock.be