Suikerrock2024_Web-Header_Mix_CUBE+PALACE_02-08-2024_1920x700_TXT (1)

Girlpower in The Palace en The Cube! 

Delen:

De eerste namen voor The Palace en The Cube, onze twee zijpodia, zijn bekend. Bereid je voor op heel wat girlpower want Suikerrock verwelkomt op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus enkele straffe dames. Want ‘Who run the world?’ Exact!  

Van de Nieuwe Lichting 2024-winnaar ISE over het Nederlandstalig poptrio WIES met leading lady Jeanne, tot girlband BLUAI: feest gegarandeerd in The Palace! 
Op The Cube kun je je dan weer verwachten aan straffe optredens van hiphopsensatie Miss Angel en ‘Back to Black’-zangeres Tsar B. 

Tickets zijn beschikbaar via de Suikerrock ticket shop. Meer namen volgen snel!

The Palace 

In 2022 stond ze nog op ons toenmalig Acoustic Stage, en ook 2023 was voor ISE een onvergetelijk jaar. Nog maar net gestart als singer-songwriter, kreeg ze geweldige speelkansen op de festivalpodia van Pukkelpop, Sziget en Bospop. Daarnaast sleepte ze prijzen in de wacht tijdens de gerenommeerde muziekwedstrijden Sound Track en Imagine Music Experience. En als kers op de taart begon ze aan 2024 als winnaar van De Nieuwe Lichting met haar song ‘Goodbye Letter’, waarmee ze de eerste plaats haalde in De Afrekening van Studio Brussel  

ISE herken je meteen aan haar karaktervolle, rauwe stem Allen gewapend met haar gitaar, creëert ze een unieke live sound. Puur en authentiek: perfect dus voor de intieme setting van The Palace. Haar emoties zijn zo echt, ze zal je op Suikerrock niet onberoerd laten.  

WIES is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam. De groep bestaat uit frontvrouw Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. Hun debuutalbum ‘Het Is Een WIES’ verscheen in 2021 met onder andere de singles ‘Soms Is Het Te Laat’ en ‘Meisje’. In 2023 brachten ze een tweede album uit: ‘Alles Anders’.  Onlangs won WIES in Nederland, naast onder anderen Joost en Suzan & Freek een fel begeerde 3FM award voor ‘Best Indie Act’.

Daarnaast zijn niet alleen wij, maar ook Pommelien Thijs, fan. En dat zegt veel! Samen zongen ze bijvoorbeeld tijdens Pommelien’s Nederlandse clubtour een duet van ‘Roekeloos’. Dat zou zomaar kunnen herhaald worden op Suikerrock. We zijn alvast benieuwd!

BLUAI is een Belgische all female band, die balanceert tussen indiefolk en Americana. In 2022 won het trio zowel Humo’s Rock Rally, Sound Track, als De Nieuwe Lichting. Het toeval wil dat hetzelfde jaar toenmalig bandlid Ilayda Cicek ook met haar eigen ILA band de Nieuwe Lichting won, waarna ze voor haar eigen band koos. ILA staat dit jaar trouwens op Suikerrock, op dezelfde dag als BLUAI.

Met radiohits als ‘Lady’, ‘Dime Store’, ‘In Over My Head’ en het recente ‘My Kinda Women’ was het uitkijken naar een full album. In maart kwam eindelijk hun higly anticipated debuutalbum ‘Save It For Later’ uit. Oefenen voor Suikerrock mogen ze meteen doen op de mainstage van Rock Werchter!

The Cube 

Angela aka Miss Angel is een jonge lyriciste uit Antwerpen. Hiphopmuziek speelde altijd al een grote rol in haar leven, maar in 2016 vond ze haar eigen stem en begon ze liedjes te schrijven. Het duurde niet lang voor ze met enkele beatmakers de studio indook. In 2018 zagen straffe nummers als ‘All of the Shmoke’, ‘Money Making Mami’ en ‘Ghetto Supahstar’ het daglicht. Ondertussen mogen we daar ook een samenwerking aan toevoegen met onder meer Zwangere Guy, Selah Sue en Blu Sami. Dankzij haar explosieve podiumprésence stond ze al op Rock Werchter, Pukkelpop, Dour, Couleur Café én veroverde ze zelfs een plek op een billboard op Times Square. 

Miss Angels sound is sterk beïnvloed door UK grime, old school hiphop en vrouwelijke MC’s. Er komt nieuw aan voor de zomer, met andere woorden: bereid je voor om los te gaan.


Tsar B is het muzikale alter ego van muzikant, producer en componist Justine Bourgeus. In haar vroege loopbaan stal Bourgeus de schijnwerpers als violist in verschillende indiebands, waaronder School Is Cool. In haar soloproject Tsar B verzoent ze elektronische popproducties met haar liefde voor klassieke muziek en folks. Haar zangcarrière werd gelanceerd met de Oscar and the Wolf-coversingle ‘Back to Black’ van Amy Winehouse, die werd opgenomen voor de soundtrack van Adil El Arbi en Bilall Fallahs film ‘Black’. 

In 2015 bracht ze haar solodebuutsingle ‘Escalate’ uit die op internationale aandacht kon rekenen van onder andere The Fader, Noisey UK, BBC Radio 1 en dergelijke meer. De daaropvolgende jaren bracht ze nog meer nummers uit zoals ‘Golddigger’ en ‘Rattlesnake’. Wie Tsar B al live zag optreden, weet dat ze meermaals zoekt naar het experiment. Aan showgehalte geen gebrek! We zijn benieuwd wat ze voor Suikerrock in petto heeft!  

Tickets voor Suikerrock zijn beschikbaar via de Suikerrock Ticketshop