Joost, Froukje, Pommelien Thijs, Compact Disk Dummies, DIKKE

Extra kleppers voor de Suikerrock popdag!

Delen:

De dubbele headline bill van popdag vrijdag 2 augustus, met hitmachines Anne-Marie en Lost Frequencies, werd nog maar net aangekondigd, en daar worden nu al een nieuwe reeks kleppers aan toegevoegd: Froukje, Joost, Pommelien Thijs, Compact Disk Dummies en Dikke doen het ‘FOMO’ alarm hard oplichten!

Froukje Veenstra is pas 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter Dan Ik’ in één klap profileert als nieuwe ster van de alternatieve pop. Ze scoorde reeds twee maal ‘Song van het jaar’ in Nederland met ‘Ik Wil Dansen’ en ‘Zonder Gezicht’ (samen met vriendin S10). Begin dit jaar brengt ze haar lovend onthaalde debuutalbum ‘Noodzakelijk Verdriet’ uit, met daarop o.a. ‘Als Ik God Was’, ‘Naar Het Licht’ en de nieuwe single ‘Houden Van Mij’. Dit najaar speelt ze haar grootste Belgische indoorshow in de Lotto Arena, maar eerst mag ze nog haar roodharige strikje rond Suikerrock leggen.

‘Z’n naam is Klein maar z’n droom is groot’. Joost Klein uit Friesland is een allround creatief genie en voormalig youtuber, en heeft zich opgewerkt tot een van de meest energieke liveacts van de Benelux. ‘Z’n droom is groot’ maar lijkt uit te komen, want dit jaar is hij met zijn nummer ‘Europapa’ de inzending van Nederland voor het Eurovisiesongfestival. Zijn discografie gaat van bonkende gabberhouse tot aanstekelijke poppunk en alles wat daartussen ligt. Denk maar aan zijn versie van De Kreuners’ ‘Ik wil je’ of ‘Friesenjung’ op basis van Sting’s ‘Englishman in New York’. Hij ging reeds als een pletwals over de festivalweides van Pinkpop, Rock Werchter en Pukkelpop, en eind vorig jaar moest ook de Lotto Arena eraan geloven.

Wat kunnen we nog zeggen over Pommelien Thijs? De immens populaire duizendpoot, die als zangeres, muzikante, ontwerpster en actrice de hits, prijzen en awards aan mekaar rijgt. ‘Erop Of Eronder’ werd de hit van 2023, net zoals ‘Ongewoon’ die van 2022 was. 8 MIA’s scoren in twee jaar tijd is ongezien. In ‘Knokke Off’, de beste Vlaamse serie van vorig jaar, bleek ze over een geweldig acteertalent te beschikken, en met ‘Het Beste Moet Nog Komen’ lanceerde ze onlangs de bewustmakingscampagne over de gevaren van gsm-gebruik in het verkeer. In 2024 zal deze popprinses met haar liveband doorheen Vlaanderen én Nederland trekken. Op vrijdag 2 augustus komt ze bewijzen dat Nederlandstalige pop populairder dan ooit is!

Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem hebben een indrukwekkend parcours afgelegd sinds hun overwinning bij Humo’s Rock Rally in 2012. Als  Compact Disk Dummies bestoken ze ons sindsdien met welgemikte electro beats, gemaakt voor de grote podia en de betere dansvloeren. ‘The Reeling’, ‘Holy Love’, ‘Girls Keep Drinking’ en ‘Remain in Light’ zijn inmiddels classics. Ze  wonnen ook de ‘Best Dance’ award op de MIA’s 2020 (voor o.a. Dimitri Vegas & Like Mike!), en in volle coronaperiode brachten ze ‘Neon Fever Dream’ uit, een nieuw album met daarop o.a. de singles  ‘I remember’ en ‘On repeat’. Compact Disk Dummies live is een unieke belevenis, dat bewezen ze vorig jaar nog op het hoofdpodium van Rock Werchter. Oh ja, de meest recente single ‘fomo’ werd op één namiddag geschreven in Den Haag – thuisbasis van Goldband en hun componist/producer Wieger Hoogendorp.

Ga, Ga, Ga, Gasolina! Dikke is ongetwijfeld de meest hardwerkende rapper van het land. In 2021 bracht hij twee albums uit, ‘130 Kilo’ en ‘Nooduitgang’ en de hits volgden mekaar in sneltreintempo op: ’Paris Hilton’, ‘Laat Me FF’, ‘Gasolina’. Ook in de Nederlandse hiphopscene valt hij in de smaak en mocht hij al samenwerken met o.a. Josylvio en Willie Wartaal. Met nieuwe muziek op zak, en met de backing van een echte live-band komt hij met zijn laidback flow Suikerrock 2024 in gang stampen.

Tickets voor dit niet te missen popfeest zijn beschikbaar vanaf woensdag 6 maart om 13u. Meer namen volgen snel.