Suzan & Freek

Status: publish
Publicatietijd: 2024-03-15 08:00:00
Bewerkt: 2024-04-15 11:45:33
featured image
vierkante foto
logo
video
Stage: Main stage
Volgorde in banner: none
Bio

Suzan & Freek braken in 2018 door met hun single ‘Als Het Avond Is’. De doorbraakhit brak records in Nederland en maakte de weg vrij voor het in 2019 uitgebrachte en bekroonde album ‘Gedeeld Door Ons’.

Sindsdien zijn Suzan & Freek niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Vlaamse hitlijsten. De successingles stapelen zich op: ‘Blauwe Dag’, ‘Weg Van Jou’, ‘Goud’, ‘Als het Avond Is’, ‘Kwijt’, ‘Slapeloosheid’ en de nieuwe song ‘Vas-y (Ga Maar)’. Allemaal topnummers die bij elk concert woord voor woord meegezongen worden. Hun deelname aan ‘Liefde voor muziek’ in 2022 katapulteerde hen ook in Vlaanderen naar het sterrendom.

De aantrekking van het Nederlandse koppel hoeft ook niet te verbazen, want hun verhaal leest als een roman: ze leerden elkaar kennen in de muziekles op de middelbare school, zijn sindsdien onafscheidelijk en schrijven samen naarstig hit na hit. Het sprookje werd eind vorig jaar compleet gemaakt toen Suzan & Freek elkaar het ja-woord gaven.

De gloednieuwe plaat ‘Iemand Van Vroeger’ duikt verder in de catchy popsongs en die herkenbare breekbaarheid waar het duo zo graag mee speelt. Op het einde van 2023 kwamen ze die plaat nog voorstellen voor een laaiend enthousiast publiek in een uitverkocht Sportpaleis.

Inmiddels zijn ze terug te zien in het tiende seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ waar ook Clouseau het mooie weer maakt. Dat wordt een mooi weerzien op zondag 4 augustus!