Metejoor

Status: publish
Publicatietijd: 2024-03-15 08:00:00
Bewerkt: 2024-04-15 11:52:00
featured image
vierkante foto
logo
video
Stage: Main stage
Volgorde in banner: none
Bio

Gewezen leerkracht en inmiddels publieksmenner eerste klasse, die opgeklommen is van openingsact op Suikerrock 2019 naar een megapopulaire Sportpaleis act. Producer Hans Francken, drijvende kracht achter hitmachines Clouseau, Emma Bale en Natalia, was voor Metejoor de geknipte man om mee in zee te gaan en een succesvolle muziekcarrière te lanceren.  De eerste single  ‘Ik Hou Van Jou’ betekende instant succes, want vrijwel meteen werd Metejoor genomineerd voor een award ‘Beste Doorbraak’ bij de Radio 2 Zomerhit.  De muziekradar pikt ook kort nadien zijn volgende singles vlotjes op.

Nadat Metejoor in 2018 een nogal eigenzinnige cover van Niels Destadsbader’s ‘Verover mij’ (oorspronkelijk ‘Believe’ van K’s Choice) uitbracht, ging de bal steeds sneller aan het rollen en volgden successingles elkaar in sneltempo op.  ‘Horizontaal’, ‘Blij Om Jou Te Zien’, ‘Het Beste Aan Mij (Ben Jij)’, ‘Rendez-Vous’, ‘Wat Wil Je Van Mij’ en uiteraard de nummer 1 hits ‘1 Op Een Miljoen’,  ‘Dit Is Wat Mijn Mama Zei’ en ‘Eigen schuld’. Het worden meteen instant meezingers en leveren talrijke nominaties en effectieve muziekawards op, zoals MIA’s voor ‘Beste Album’ en voor ‘Beste Solo Man’.

Ook zijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’ bleef niet onopgemerkt: met ‘Laat Ons Een Bloem’ was hij alom tegenwoordig in de zomer van 2023. Dit najaar staan er opnieuw twee Sportpaleizen gepland, en inmiddels gaat Nederland ook overstag.