André Hazes

Status: publish
Publicatietijd: 2024-03-15 08:00:00
Bewerkt: 2024-04-15 11:50:03
featured image
vierkante foto
logo
video
Stage: Main stage
Volgorde in banner: none
Bio

‘De zoon van’ is hij al lang niet meer. De ‘junior’ heeft hij uit zijn naam geschrapt. André Hazes is trots op zijn afkomst, maar op zijn eigen benen lukt het duidelijk meer dan ooit. Hij is een geboren entertainer en zit van jongs af aan al in de wereld van muziek en televisie.

Op 13-jarige leeftijd scoorde hij zijn eerste nummer-1 hit, ‘Mijn vriend’, een postuum duet met zijn vader. In 2013 volgde de echte doorbraak door zijn optreden in ‘De beste zangers van Nederland’ (het Nederlandse ‘Liefde voor muziek’), waar hij ‘Ik leef mijn eigen leven’ vertolkte en nog een hit te pakken had. In 2016 was het hek helemaal van de dam met het album ‘Leef’ en de hierbij gelijknamige single. Hij won bijna alle prijzen die er te winnen vielen en zijn album en singles werden goud en platina alsof het niets was. ‘Leef’ was in 2018 het meest gevraagde nummer tijdens ‘De Warmste Week’, de jaarlijkse inzamelactie van Studio Brussel.

In 2020 verovert hij verder het hart van Vlaanderen met zijn optredens in het VTM-programma ‘Liefde voor muziek’. André vertolkt er de nummers ‘Doe Het Licht maar uit’ van Peter Van Laet (Mama’s jasje) , ‘Als Je Alles Weet’, dat zijn vader in 1988 uitbracht, en ‘Voor Altijd’, de eerste single van de The Starlings, goed voor drie nummer 1’s in België.

Uiteraard blijft hij schatplichtig aan het oeuvre van zijn vader, en er passeert steevast een eerbetoon in zijn live sets. Met zijn motto “Ik haal alles uit het leven” leeft André om mensen te raken. Zijn muziek heeft een eigen identiteit, maar de maatstaf is dat Hazes Senior het ook zou kunnen zingen.

Niet plat, maar volks. André Hazes blijft steeds zichzelf, met zijn vader in het achterhoofd.