2016

Affiche Suikerrock 2016

De 30ste editie was niet alleen muzikaal hoogstaand, maar ook culinair en op alle andere vlakken een voltreffer van formaat. De topacts op de Grote Markt zorgden probleemloos voor vijf dagen full house. Ook het grotere aanbod van verse, zuiderse straatlekkernijen aan de foodtrucks op de Hennemarkt en in de Nieuwstraat veroorzaakten de nodige overrompelingin het hele centrum van de stad. Daarmee bevestigt Suikerrock zijn prominente en unieke plaats tussen de stadsfestivals in ons land.

30 jaar Suikerrock verdiende een selecte keuze van headliners die met plezier hun duit in het suikerpotje deden. Zo draaide muzieklegende David Gilmour op woensdag- en donderdagavond de thermostaat reeds in de juiste positie. Deep Purple leek op vrijdagavond te drijven op een memorabele maar vooral zoete wolk die hun ongeëvenaarde status alle eer aandeed. Balthazar en vooral dEUS speelden op zaterdagavond concerten zoals nooit voordien, momenten die een aparte plek in de Suikerrock Memory Lane van de toekomst verdienen en hun buiten-Belgische status extra in de verf zetten. En op zondag kwamen Stan Van Samang, The Corrs en Marco Borsato met slechts één doel voor ogen: niemand laten ontsnaptpen aan de beleving van sweetness!

De vibes en sweetness sloegen dit jaar niet alleen op de talloze topbands. Buiten de Grote Markt schoven massa's mensen aan bij het verdubbelde aantal foodtrucks op de Hennemarkt en in de Nieuwstraat. Zuiderse en vooral uitnodigende proeverijen voor iedereen, met traditioneel vlees of helemaal vegetarisch: iedereen kon zich op zijn of haar eigen manier onderdompelen in de typische en unieke Suikerrock-beleving .

Langs de Memory Lane hoorden we talloze toffe herinneringen en straffe verhalen uit de oude doos van het festival. Handelaars hingen affiches van de voorbije edties op in hun zaak om de sterke band met de hele stad te onderstrepen. Opnieuw konden we alleen maar vaststellen dat de combinatie van al deze elementen samen met de herkenbare en kleurrijke inkleding van het hele stadscentrum festivalgangers aantrekt als vliegen naar... suiker!

De extra veiligheidsmaatregelen die Suikerrock had genomen, werkten vlekkeloos en maakten dat deze editie zonder noemenswaardige problemen kon afsluiten met een knallende 30th Anniversary Party onder het goedkeurende oog van een tevreden organisatie en van dj Dirk Stoops. De 1000 lekkere en vooral gratis pintjes die de inwoners van Tienen aangeboden kregen van de organisatie, vlogen er in recordtempo door.