Pitbull & Jebroer op vrijdag!

15.04.18

De Suikerrock vrijdag, wel, hij is compleet, en daarmee ook meteen het hele programma van het hoofdpodium! 

We voegen een tweede knaller van een headliner toe aan de vrijdagaffiche: Armando Christian Perez, aka Mr. Worldwide, aka Pitbull! Hij verkoopt zo maar even 5 miljoen albums, 60 miljoen singles en heeft al even makkelijk nummer 1 hits in 15 landen op z’n palmares gezet. Pitbull is een zakenmens met een half imperium van wodkas tot parfums, en intussen maakt hij ook nog fijne albums die uitstekende samenwerkingen bevatten met o.a. Christina Aguilera, Enrique Iglesias, Shakira, Usher en Ke$ha. Drie nummer 1 hits in België: ‘I Know You Want Me (Calle Ocho)’, ‘On The Floor’ (Jennifer Lopez feat. Pitbull) en ‘Give Me Everything’ (Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer), fijn hitgevoelig dansvoer als ‘Fireball’ en ‘Timber’ en het officiële lied van het vorige WK voetbal ‘We are one’ maken van deze  Cubaans-Amerikaanse rapper een megaster. Rapper, acteur, zakenman en inmiddels ook benoemd door de Verenigde Naties tot ambassadeur van ‘Clean Water Here’. Nooit geen tijd zou je dan denken, maar, Pitbull maakt toch een dik uurtje vrij om Suikerrock op de openingsdag te laten ontploffen met een welgemikte ‘Fireball’!

Ook feest van zodra je Tienen binnenkomt. Het is meteen prijs want we openen Suikerrock 2018 met Jebroer! Nee, niet je eigen broer, die staat immers gewoon naast je op de Grote Markt mee te deinen op de stevige beats die Tim Kimman, of 'Jebroer', al meteen om kwart over zes over de keien keilt.

'Kind van de duivel' werd een controversiële hit in Christelijk Nederland, en ook in België waar Studio Brussel de ironie inzag en het nummer liet zingen door een koor van kleuters! De opvolger ‘Engeltje’ zal wat minder commotie veroorzaken onder de Tiense kerktoren, toch? Laten we het ‘gaan met die banaan’ niet vergeten, want als hij hitsingle 'Banaan' inzet zie je stofwolkjes ontstaan, vraag maar aan wielrenner Niki Terpstra. Nederlandse rap, en wat voor rap. Schuin, fijn, wild en grappig. Een ideale aftrap voor Suikerrock 2018 !

Suikerrock vrijdag met Jebroer, Lil’ Kleine, Kraantje Pappie, Pitbull en Lost Frequencies: meer feest kan niet meer toch ??