Veel Gestelde Vragen

TICKETS

1. Kan ik op het evenement zelf nog tickets kopen?
Indien niet uitverkocht zal je tijdens het festival nog tickets kunnen kopen aan de ticketkassa, onderaan de Gilainstraat. Er zullen alleen dagtickets en kids tickets beschikbaar zijn. De tarieven van deze kassatickets zullen op de ticketpagina van de Suikerrock website weergegeven worden.

2. Waar kan ik mijn ticket omruilen voor een polsbandje? Zijn er verschillende ingangen?
Op je ticket staat vermeld waar je jouw ticket moet gaan omruilen. Je gewone tickets kan je omruilen aan de ingangen aan de Peperstraat of Kalkmarkt. VIP tickets worden omgeruild aan de VIP ticketbalie onderaan de Gilainstraat.

3. Voor welke delen/podia heb ik precies een ticket nodig?
Alleen voor toegang tot de Grote Markt (hoofdpodium) heb je een ticket nodig. De overige delen zijn gratis.

4. Kan ik de Grote Markt verlaten en terug betreden?
Bij aankomst moet je jouw ticket omruilen (zie punt 2) voor een polsbandje. Met dit polsbandje heb je continu toegang tot de Grote markt. Let wel, deze polsbandjes worden streng gecontroleerd. Indien er misbruik vastgesteld wordt, zal de toegang geweigerd worden.

FOOD & DRINKS

1. Hoe kan ik betalen voor eten en drinken op het festival?
Je moet aan alle drank- en eetstanden  betalen met Suikerrock jetons, en dit zowel op het betalend gedeelte als in de straten errond. In de foodtruck corner (Hennemarkt) zal je aan sommige standen ook cash kunnen betalen. De jetons kan je op het festival zelf kopen - met cash geld of bancontact - aan 10 kassa's verspreid over de Grote Markt, Hennemarkt en Veemarkt, of je kan ze aan een voordeliger tarief in voorverkoop aanschaffen via de online ticketshop.  Elke jeton heeft een waarde van 1 euro, en je kan deze in twee breken om een waarde van 50 cent te bekomen. Voor een standaard drankconsumptie zal je 2,5 jetons nodig hebben.

2. Waar kan ik mijn in voorverkoop aangekocht food & drinks ticket inruilen voor jetons?
Food & drinks tickets kunnen ingeruild worden op de Grote Markt, aan de kassa voor het Stadhuis van Tienen.

3. Wat kan ik zoal eten en drinken op het festival?
Aangezien Suikerrock sinds vorig jaar volledig vernieuwd is, zullen er ook vernieuwde cateringstanden zijn met een grote variatie in verse producten en heerlijke gerechten. Hippe foodtrucks met lekkere en originele hapjes zorgen en een gezellig terras zullen zorgen voor een zomerse, culinaire festivalsfeer in de straten tussen de Grote Markt en de Veemarkt. Zowel voor een kleine hap als een groter maal zal je dit jaar zeker terecht kunnen op Suikerrock!

VARIA

1. Waar vind ik toiletten op het domein?
Links en rechts van het podium vind je telkens een toiletzone, met toiletten op stromend water.

2. Waar kan ik geld afhalen?
Aan het ING kantoor onderaan de Leuvensestraat bevinden zich meerdere bankautomaten, die uiteraard ook toegankelijk zijn voor niet-ING klanten. Er bevinden zich ook bankautomaten onderaan de Gilainstraat, in de Nieuwstraat, in de Minderbroederstraat en aan het station van Tienen.

3. Zijn er voorwerpen die ik niet mee binnen mag nemen?
Tassen en rugzakken zijn welkom, maar kunnen aan controle onderworpen worden. Het volgende wordt aan de ingangen geweigerd: scherpe voorwerpen, wapens, glas, blik, flessen (glas & plastic), professionele foto-, film- en opnameapparatuur, drank en voedsel, drugs, dieren (behalve geleidehonden voor mensen met een visuele handicap), vuurwerk, vouw/klapstoelen, kinderwagens (op zondag wordt er een buggy parking voorzien) en alle voorwerpen die een gevaar voor de veiligheid kunnen opleveren. Audio- en video opnames mogen niet gerealiseerd worden. Brengt u een klein fototoestel mee of maakt u graag een foto met uw smartphone? Dan vragen de artiesten om de flits nooit te gebruiken, omdat dit kan afleiden. Dank alvast voor uw medewerking.

4. Waar bevindt de EHBO-post zich op het festivalterrein?
Er zijn twee grote EHBO-posten aanwezig, één achter het hoofdpodium op het binnenplein van het Suikermuseum en één achter het podium op de Veemarkt. Ook zullen er mobiele teams aanwezig zijn op het festival.

5. Mag ik foto's en filmpjes maken op Suikerrock?
Het is verboden om professionele foto-, film- en opnameapparatuur mee te nemen. Kleinere toestellen en smartphones zijn wel toegelaten. Je vindt alle voorwaarden ook terug op je festivalticket.

6. Kan ik kamperen op Suikerrock?
Er is geen specifieke festivalcamping. Wel kan je gebruik maken van de standaard overnachtingsmogelijkheden zoals een hotel of een B&B in Tienen of omstreken. Op de pagina overnachten vind je een overzicht met de mogelijkheden.

7. Ik wil graag met mijn foodtruck/stand op Suikerrock staan. Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?
Op de pagina Standen en Foodtrucks kan je hierover meer informatie terugvinden. Je kan ook steeds een mailtje sturen naar standen@suikerrock.be.

8. Kan ik me opgeven om te werken als vrijwilliger op Suikerrock?
​Zeker! Helpende handen zijn altijd welkom. Alle informatie en een link naar het online inschrijvingsformulier vind je bij medewerkers.

EXTRA INFORMATIE

Meer informatie over hoe er te geraken en over extra faciliteiten voor mensen met een handicap vind je op de pagina's bereikbaarheid en toegankelijkheid.

Heb je een vraag waarvan je het antwoord niet terugvindt op de website?
Stel ze dan via het contactformulier.