Bereikbaarheid

Suikerrock is op verschillende manieren bereikbaar. Hieronder volgt een overzicht!

 

FIETS

Suikerrock is vlot bereikbaar met de fiets! Raadpleeg www.fietsnet.be of www.vlaanderen-fietsland.be voor meer informatie over het fietsknooppuntennetwerk en routeplanner. Hieronder alvast een overzicht van de fietsnetwerken in de regio.

Er wordt een overdekte fietsenstalling voorzien (Waaiberg 5). Let wel op: deze heeft een beperkte capaciteit! De fietsenstalling is geopend een uur voor het eerste optreden van het hoofdpodium, en sluit een half uur na het einde van de laatste groep of dj op het hoofdpodium.

Verder is er nog een onbewaakte fietsenstalling voorzien op het terrein tussen het Sint-Jorisplein (Kazerneparking) en de Broekstraat, ter hoogte van het Oud-College.

OPENBAAR VERVOER

 

Er is helaas geen speciale dienstregeling voor bus en trein voorzien tijdens het festival. Hieronder volgt wel een overzicht van de laatste treinen en bussen. Het hoofdpodium van Suikerrock bevindt zich op de Grote Markt, op 800 meter van het station. Raadpleeg de dienstregeling van de bussen via www.delijn.bewww.tec.be en de treinen via www.b-rail.be.

Op vrijdag en zaterdag zijn er nachtbussen richting Leuven.
Klik hier voor meer info.

B​us

Hieronder een overzicht van de belangrijkste buslijnen met vertrekuur van de laatste bus vanuit Tienen op vrijdag en zaterdag. Hou er rekening mee dat deze uren kunnen verschillen tijdens de week en in het weekend! De halte "Tienen Grote Markt" wordt tijdens de festivaldagen niet bediend!

 Buslijn​
Leuven - Boutersem380
Leuven - Boutersem (nachtbus)380
Diest - Geetbets - Budingen22
Aarschot - Tielt​390
St. Truiden​313

Trein

Hieronder een overzicht van de treinen met het vertrekuur van de laatste trein vanuit Tienen. Hou er rekening mee dat deze uren kunnen verschillen tijdens de week en in het weekend! Actuele en up-to-date informatie via de reisplanner van NMBS op deze link!

 ReistijdLaatste trein terug
Leuven12'23:44
Landen8'01:02
St. Truiden18'22:56
Brussel-Zuid42'23:44
Liège-Guillemins40'01:02
Hasselt33'22:56

 

AUTO/MOTO

 

E40 Brussel-Luik, afrit 25 
E314 Leuven-Lummen, afrit 24 
E411 Brussel-Namen, afrit 11 

PARKING

Suikerrock raadt ten stelligste de parking van het station van Tienen aan. Deze parking heeft een gigantische capaciteit van +/- 1.200 wagens en is gratis tijdens het weekend en tussen 19u en 07u op weekdagen. Een gedeelte bevindt zich aan de achterzijde van het station, en is makkelijk bereikbaar via de zuidelijke ring rond Tienen. Via de voetgangerstunnel, de 4de Lancierslaan en de Leuvensestraat bereik je de Grote Markt. Een wandeling van amper 800m! Ook rechts aan de voorkant van het station (Zijdelingsestraat) bevindt zich een gedeelte van de totale capaciteit. Meer info over deze parking vind je op de website van de NMBS.

Het centrum van de stad kan tijdens Suikerrock best vermeden worden met de wagen.

De organisatie van Suikerrock levert extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mensen met een handicap, zoals bijvoorbeeld een voorbehouden parking. Meer informatie hierover vind je op de pagina toegankelijkheid.

TAXI

taxi.png

In Tienen bevinden zich ook enkele taxibedrijven. Kijk op deze pagina van de Stad Tienen voor contactgegevens.

WEGENWERKEN

In het kader van de herinrichting van de Tiense vesten zijn er werken aan de gang in stad Tienen. Deze zullen tijdens het festival nog niet afgerond zijn en kunnen ervoor zorgen dat je een omleiding moet volgen. Klik hier voor meer informatie over de actuele situatie.