Goo Goo Dolls

28.07
18:15

Goo Goo Dolls. Ze heetten ooit anders, maar als ‘The Sex Maggots' shockeerden ze clubeigenaars, en al zeker in de conservatieve USA. Volgens de overlevering bracht een True Detective magazine soelaas, daar vonden ze de inspiratie voor de naam ‘Goo Goo Dolls’.

U denkt zelf maar even wat dat voor dingen kunnen zijn. Maar eigenlijk kan je de band niet bepaald  van ranzigheid beschuldigen, het zijn eigenlijk best brave jongens die evolueerden van garage rock naar pop/rock. Het wereldwijde succes kwam er in 1998 met de ballad 'Iris' uit de soundtrack vanCity of Angels’. Een soundtrack waarop trouwens ook ‘Uninvited’ van Alanis Morissette te vinden is.

Iris’ bezet gedurende maar liefst 18 weken de eerste plek in de Amerikaanse charts. Inclusief best off's staat hun platenteller op intussen 16 albums en meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren. Live zijn ze een bom, en hun succesverhalen komen regelmatig bovendrijven. De band haalt in Europa echter nooit meer het commerciële niveau van 'Iris' maar dat laten ze niet aan hun hart komen. Er wordt gestadig verder gewerkt en 'Iris' begint een beetje te verworden tot wat 'Creep' voor Radiohead is. Ze stellen veel meer voor dan dat ene singeltje. Aan u om dat te komen ontdekken, of als je ze volgt, nog's bevestigd te zien op zaterdag 29 juli