Alanis Morissette

28.07
23:15

You Oughta know!

Boem knal! De Canadese die vroeger steevast kwaad was op de wereld, op mensen die haar verkeerd begrepen, op mistoestanden en noem maar op, maar tegelijkertijd een slordige 60 miljoen platen verkocht, 7 Grammy Awards won en enkele wereldhits scoorde. Wel, dat icoon is zaterdag 28 juli headliner op Suikerrock 2018.

Tegenwoordig een beetje minder ostentatief kwaad op de wereld, maar ze meent nog steeds wat ze zegt. Een mens wordt een beetje ouder en dan ook wat milder, maar dat neemt bij Alanis geen greintje kracht weg. Als we terugdenken aan het fabuleuze 'Jagged little pill' album, aan songparels als 'Ironic' , 'You oughta know', het magistrale 'Thank you' waar ze haar liefde voor India op zulk een treffende manier in een song wist te gieten. Als we denken aan...    Alanis Morissette boeit eigenlijk altijd.

Live is ze ‘all over the stage’ en ze wil je altijd iets duidelijk maken, en raar genoeg begrijp je haar ook meteen. Bijvoorbeeld in ‘Hands clean’ dat in het licht van de huidige #MeToo beweging wel erg relevant klinkt, ook al stond het nummer op ‘Under rug swept’ uit 2002.

Alanis Morissette, live op de Tiense Grote Markt deze zomer tijdens Suikerrock op zaterdag 28 juli!