VI.BE-featured

De 6 eerste winnaars van VI.BE!

Delen:

Op onze nieuwe podia The Palace & The Cube staan al heel wat grotere acts zoals o.a. Milo Meskens, Mayorga, ILA, Chibi Ichigo, Dikke, maar ook Maksim, Gustaph en 2Fabiola.

Voor de verdere invulling van deze podia gaan we via het VI.BE platform op zoek naar nieuw talent, en met resultaat: Tot nu toe ontvingen we al het gigantische aantal van meer dan 400 inschrijvingen!

De wedstrijd loopt nog 2 weken (klik hier om deel te nemen) , maar om onze juryleden wat te ontlasten werd er al een eerste selectie gemaakt. Voor The Palace, ons podium voor live-bands in een gezellige nostalgische spiegeltent, zijn dat LANI, Jen, Caspar Auwerkerken en The Christian Club. Voor The Cube, ons openluchtpodium waar voornamelijk elektronische acts het mooie weer zullen maken, zijn dat LeBlanc en Monokimono.

Allemaal bands die hun sporen reeds ruimschoots verdiend hebben:

LANI eindigde al hoog in Humo’s Rock Rally en Studio Brussel’s Nieuwe Lichting. Live wordt ze bijgestaan met o.a. leden van Ramkot en Kids With Buns.

Jen is de Brugse singer-Songwriter Jente Neels, die reeds muzikante was bij onder andere Sylvie Kreusch en Ratmosphere. Ze stond reeds in het voorprogramma van o.a.  Milo Meskens en K’s Choice.

Caspar Auwerkerken is Artist in Residence in zowel Het Depot als Muziekgieterij Maastricht. Zijn melancholische songs worden gretig gedraaid in ‘Duyster’ en ‘Vuurland’ op Radio1 en Studio Brussel, en hij wordt omschreven als één van de meest spraakmakende talenten van België.

The Christian Club brengt zwevende, duistere muziek met enkel sober tokkelende gitaren, geruggensteund door een contrabas. Op het CV prijkt o.a. een eerste plaats op Soundtrack West-Vlaanderen, een Radio1 sessie, en voorprogramma’s van o.a. Brutus en The Haunted Youth

LeBlanc behoort tot de nieuwste generatie Brusselse rappers. Zijn sound bestaat uit snelle harde barz op pompende elektronische beats vol met breakbeat, punk en DnB invloeden. Je kent hem ongetwijfeld als finalist van De Nieuwe Lichting 2023, waar hij met ‘BOOS’ hoge ogen gooide.

Monokimono brengt Nederlandstalige pop met Twin Peaks-beats, onaardse synthetische koortjes en teksten vol verlangen. Op zijn vorig jaar verschenen ep Vrije Val kreeg hij het gezelschap van artiesten als Willem Ardui (blackwave.), Frankie Fame en puntjudith.