Gustaph&Glints-bericht-featured

G-day: Glints & Gustaph @ Suikerrock

Delen:


We blijven de affiche verder aanvullen. Vandaag is het G-day met de aankondiging van Belgische
toprapper met Britse tongval, Glints, en de inmiddels meest bekende hoed van België, Gustaph.
Het zal zaak zijn om er vroeg bij te zijn want Glints opent onze mainstage, en meteen ook Suikerrock
2023 op vrijdag 4 augustus. Gustaph daarentegen wordt toegevoegd aan de lineup van The Cube,
ons podium voor elektronische acts, op zondag 6 augustus.
Het programma is daarmee bijna volledig. Alleen de winnaars van de wedstrijd op VI.BE worden
binnenkort nog toegevoegd aan de twee zijpodia The Cube en The Palace.
Inmiddels is de timing ook gekend. Check het programma.

Glints

Glints is niet je gangbare ‘bad boy’ rapper. Hij is een gewezen koorknaap uit de opera, waardoor hij een unieke mix weet te brengen van beats en snedige raps, doorspekt met koorgezang en andere bombastische elementen. Luister maar eens naar de hit “Roma”.

Glints beschikt over een authentiek Brits accent, met dank aan zijn Engelse tante en neven. Hij richtte in 2020 het collectief ‘Abattoir Anvers’, samen met o.a. Faisal Chatar en Yong Yello, waarmee hij alles in huis produceert.

Debuutplaat “Choirboy” verscheen in coronajaar 2020, en was meteen een schot in de roos met hitsingles ‘Bugatti’, ‘Gold Veins’ and ‘Lemonade Money’. Het bracht hem naar grote podia zoals die van Rock Werchter en Pukkelpop, en eind vorig jaar naar het Sportpaleis als opener voor jeugdidool 50 Cent!

Het epische ‘Roma’ en ‘All in’ waren de single voorlopers van het nieuwe album ‘THE DARK!’ dat eind april verscheen, met loftrompetten werd onthaald en met een stomende AB show werd voorgesteld. 

Zorg ervoor dat die kuiten al vroeg opgewarmd zijn, want Glints zal Suikerrock openen op vrijdag 4 augustus, met zijn vlijmscherpe raps. Wij zijn niet verantwoordelijk voor snijwonden…

Gustaph

Hoe een Eurosong deelname, een hoed en tonnen positivisme een artiest naar het sterrendom kunnen schieten: Gustaph (of gewoon Stef Caers voor de vrienden) is reeds 20 jaar actief in de muziekbusiness. In een ver verleden nog als Steffen, goed voor het debuut van het jaar 2000 tijdens Radio 2’s Zomerhit. Nadien bleef hij meer op de achtergrond als backing vocal bij o.a. Natalia, Zap Mama en Lady Linn. Vanaf 2008 gaat hij door het leven onder het pseudoniem Gustaph, en werd hij één van de stemmen van Hercules and Love Affair, het succesvolle Amerikaanse collectief dat rijkelijk grossiert in house, disco, techno en nu-disco. Het bracht hem naar de grootste podia waaronder het iconische Glastonbury festival. 

Naast zanger is hij ook muziekdocent in verschillende hogescholen, en stemcoach voor o.a. Geike Arnaert van Hooverphonic. In 2018 en 2021 stond hij reeds op het Eurovisiesongfestival als backingvocal bij Sennek en Hooverphonic.

Dit jaar was het eindelijk zijn beurt om zelf in de schijnwerpers te staan. Met ‘Because of you’ haalde hij de nominatie binnen, en ondanks negatieve commentaren en scepsis zette hij door en zette één van België’s sterkste prestaties ooit neer op het songfestival. Geen over-the-top circustoestanden, maar een stijlvolle uitgekiende act met zijn kenmerkende hoed, een sterke vocale prestatie en het positivisme dat er vanaf spatte, leverde hem een meer dan verdiende 7de plaats op.

Op zondag 6 augustus krijgt hij van ons alvast ‘douze points’ op ons ‘The Cube’ podium.