The Chemical Brothers @ Suikerrock 2022

Delen:

The Chemical Brothers komen u op zaterdag 30 juli van uw sokken blazen met hun ‘mind blowing’ live show! Na headline spots op de allergrootste festivals zoals Glastonbury, Coachella en Rock Werchter komt het iconische Britse DJ-duo naar Tienen, naar ons gloednieuwe festivalterrein (fabrieksterrein van de Tiense Suikerraffinaderij). En of het een onvergetelijke avond zal worden:  Een extravaganza van hallucinerende videobeelden, in combinatie met een spectaculaire licht- en lasershow en special effects, maakt dit één van de beste live shows van de planeet!

The Chemical Brothers

Met een duizelingwekkende reeks hits, albums en bijhorende awards zijn The Chemical Brothers één van de invloedrijkste elektronische acts ooit. Debuutalbum ‘Exit planet dust’ verscheen al meer dan 25 jaar geleden, maar wordt nog steeds beschouwd als één van de beste dance platen aller tijden. Samenwerkingen met o.a. Q Tip, The Flaming Lips en Noel Gallagher leverden classics op zoals ‘Galvanize’, ‘The golden path’ en  ‘Let forever be’. Maar het zijn vooral de floorfillers die The Chemical Brothers onsterfelijk maken. Dansvloerkrakers zoals o.a. ‘Hey boy, hey girl’, ‘Block Rockin’ Beats’, ‘Do it again’, ‘Go’ en ‘Gotta keep on’ zijn een aanslag op lijf en leden, en staan garant voor een uitzinnig dansende massa!

Bietenplein

The Chemical Brothers op Suikerrock 2022, op het nieuwe terrein met de fabrieksskyline van de Tiense Suikerraffinaderij als decor: Hoe goed kan het worden! Zaterdag 30 juli met een dikke neonkleurige stift omcirkelen in je agenda, en nu ‘GO’ naar de online ticketshop want de ticketverkoop start meteen. ‘No time to rest, just do your best!’

Wat: Het meest verbluffende dance-spektakel ter wereld, getekend regisseur Adam Smith en grafisch ontwerper Marcus Lyall

Voor wie: Liefhebbers van Daft Punk, The Prodigy en Underworld

Grootste hits: ‘Hey Boy, Hey Girl’, ‘Galvanize’, ‘Do it again’, ‘Go’

Suikerrock 2022 vindt plaats van 28 tot en met 31 juli op het Bietenplein aan de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen. Meer namen volgen binnenkort.

Delen:

The Subs

Het Gentse drietal is al meer dan 15 jaar een ronkende naam in de Belgische dance/elektroscene, en heeft met o.a. ‘Kiss My Trance ‘, ‘The Pope of Dope’, ‘The Face of the Planet’, ‘Blank’, ‘UFO’ en ‘Preacher’ een patent op pompende hitsingles. The Subs, dat is energie, raven, dansen, en net dat hebben ze de voorbije twee jaar noodgedwongen moeten missen. Daarom maakten ze tijdens de lockdown samen met de Nederlandse dj Ogenn een nummer dat zowat het anthem werd van de party people tijdens de pandemie: ‘I Want to Dance Again’.

Gelukkig mogen we inmiddels terug ‘dancen’, dus smeer je benen al maar in want The Subs komen ze vakkundig aan flarden spelen!

Froukje

De Rotterdamse popsensatie Froukje is nog maar 18 als ze begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ meteen één van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop wordt. Met de tweede single ‘Ik Wil Dansen’ (en door een samenwerking met Willem Ardui van blackwave.) zet ze zich ook in België op de kaart. Het nummer schopt het tot ‘Song van het jaar 2021’ in Nederland, en samen met de  EP ‘Licht en Donker’ betekent het haar definitieve doorbraak. ‘Zonder gezicht’, haar samenwerking met goede vriendin S10 (de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival) , gooit inmiddels hoge ogen in De Afrekening van Studio Brussel, en in Nederland vult ze inmiddels moeiteloos grote zalen!

Kom kennis maken met de nieuwste popprinses!

Compact Disk Dummies

Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem bestoken ons sinds 2012 als  Compact Disk Dummies met welgemikte electro beats, gemaakt voor de grote podia en de betere dansvloeren. ‘The Reeling’, ‘Holy Love’, ‘Girls Keep Drinking’ en ‘Remain in Light’ zijn inmiddels Dummies-dancefloor classics. Ze  wonnen ook de ‘Best Dance’ award op de MIA’s 2020 (voor o.a. Dimitri Vegas & Like Mike!), en in volle coronaperiode brachten ze ‘Neon Fever Dream’ uit, een nieuw album met daarop o.a. de singles  ‘I remember’ en ‘On repeat’. Compact Disk Dummies live is een unieke belevenis. Dat mochten we vorig jaar nog aan de lijve ondervinden op Factory of Sweetness!

Meedogenloze beats waarop niemand kan blijven stilstaan!

Chibi Ichigoo

Chibi Ichigoo (‘kleine aardbei’ in het Japans), is de artiestennaam van Sabina Nurijeva . De Limburgse met Russische roots, zingt en rapt in het Nederlands en Russisch op opzwepende elektronische beats. Het grote publiek leerde haar kennen via ‘De Slimste Mens ter Wereld’, waar ze haar vriend en beatleverancier van o.a. Zwangere Guy, UM!, eruit kegelde.

Hij nam het haar niet kwalijk, en leverde de beats voor haar binnenkort te verschijnen debuutplaat. De singles ‘Paranoia’ en ‘GRACHT’ zijn hiervan de vooruitgeschoven bommetjes. Op ‘GRACHT’ werkte ze samen met One Track Brain (aka Jeroen De Pessemier van The Subs) en hoor je ook de gitaar van Jan Paternoster.

Knallen vanaf de eerste noot!

Zondag 31.07.2022

Mathias Vergels & Het Goede Voorbeeld

Mathias Vergels werd bekend door zijn rol als Lowie Bomans in de soap Thuis, maar daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen. Begin 2020 verscheen het debuutalbum ‘Waar is Mathi?’ waarmee hij zich bewees als één van de betere Vlaamse popzangers. De corona pandemie en een plotse opstoot van Tinitus (oorsuizingen) gooiden daarna roet in het eten, maar nu staat hij er terug met een nieuwe liefde aan zijn zijde, een deelname aan The Masked Singer, een nieuwe single en een nieuwe begeleidingsband: Het Goede Voorbeeld.

Zondag 31.07.2022

Clouseau

Keizer, koning, admiraal, Clouseau kennen ze allemaal! Het is moeilijk om niet in superlatieven te spreken, als het over dit ongeëvenaarde monument uit de Nederlandstalige pop gaat. Met het palmares uit hun 37 jaar carrière kan je een lijvig boek vullen. Enkele indrukwekkende cijfers: 78 singles, waarvan vier nr 1 hits, 26 albums waarvan er 12 op nr 1 belandden, 13 eindejaars concertreeksen, goed voor een slordige 120 uitverkochte Sportpaleizen… Maar van gas terugnemen is er geen sprake. In maart verschijnt Clouseau’s veertiende studioalbum ‘Jonge Wolven’, met alweer een verzameling kwaliteitsvolle songs – de leidraad doorheen de carrière van Clouseau. Het wordt een blij weerzien op 31 juli, want Koen en Kris staan reeds voor de 11de keer op de Tiense planken!

Zondag 31.07.2022

Peter Koelewijn & The Rockets

Dit jaar brengen onze Noorderburen Peter Koelewijn & The Rockets hun ‘Blonde hitmachine’ naar Tienen. Peter Koelewijn mag dit jaar samen met Tom Jones 82 kaarsjes uitblazen. Hoe toepasselijk kan zijn hit ‘Je wordt ouder papa’ worden! Hij introduceerde zowat 60 jaar geleden de Nederlandstalige rock’n’roll met de klassieker ‘Kom van dat dak af’, en scoorde in de daarop volgende decennia met meezingers ‘Angeline (m’n blonde sexmachine)’, ‘Klap maar in je handen’, ‘Robbie’, ‘Marijke’ en ‘Zolang de motor loopt’.

Zondag 31.07.2022

Tom Jones

Het optreden van levende legende Sir Tom Jones wordt het orgelpunt van Suikerrock 2022. Met een klok van een stem, een carrière van bijna 60 jaar, tientallen onderscheidingen en een karrevracht klassiekers zoals ‘It’s Not Unusual’, ‘Kiss’, ‘Delilah’, ‘What’s New Pussycat’, ‘I’ll Never Fall In Love Again’ en ‘Sex Bomb’ wordt het een slot in absolute schoonheid. Sir Tom is een van de weinige muzikale artiesten die mee stond aan de wieg van de moderne populaire muziek, en die tot op de dag van vandaag zowel live als in de studio actief is. Zijn onweerstaanbare show doorkruist muzikale tijdperken en genres, doorbreekt klassenverschillen en spreekt jong en oud, man en vrouw, mainstream en cutting edge aan. Bij Sir Tom Jones gaat het altijd over de kracht van het lied, de kracht van de stem!

Zondag 31.07.2022

De Kreuners

In 1987 stonden ze op de eerste editie van Suikerrock, en nu 35 jaar later, mogen ze het nieuwe festivalterrein inhuldigen: De Kreuners! Oorspronkelijk waren ze gepland voor 2020 om de 30ste verjaardag van hun meest succesvolle plaat ‘Hier en Nu’ te vieren. Nu, twee jaar later, komen  Walter, Axl, Jan, Erik en uiteraard Tienenaar Ben Crabbé eindelijk hun overvolle blik Belpop hits opentrekken. Een aanslag op uw stembanden want het wordt een uur meebrullen met o.a. ‘Zij heeft stijl’, ‘Cous Cous kreten’,  ‘Gezellig samenzijn’, ‘Ik Wil Je’, ‘Zo Jong’,  ‘Verliefd Op Chris Lomme’ of ‘Layla’. Openlucht of niet, het dak moet eraf!

Zondag 31.07.2022

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader zit inmiddels verankerd in de Vlaamse harten. Zijn veroveringstocht startte in 2016, en na 4 albums en meer dan tien 10 Vlaamse nr1 hits is hij incontournable geworden. Met de singles ‘Verover mij’, ‘Skwon Meiske’, ‘Mee Naar Boven’ en ‘De Wereld Draait Voor Jou’ kaapte hij al vier maal de Zomerhit weg, en inmiddels prijken er ook al negen MIA’s in zijn trofeeënkast. In het Sportpaleis voelt hij zich inmiddels thuis, want hij wist het al acht maal tot de nok te vullen. Met ‘Sterker’ leverde hij eind vorig jaar een heel persoonlijke plaat af.

Vrijdag 29.07.2022

De Mens

In 2022 bestaat De Mens 30 jaar. DERTIG jaar! Na “Dit is mijn huis” (september 1992) heeft niemand nog achterom gekeken. Na zo’n duizend optredens en na
Jeroen Brouwers (schrijft een boek)
Irene
Nederland
Lachen en mooi zijn
Maandag
En in Gent
Sheryl Crow I need you so
Einde van de eeuw
Sex verandert alles
Ergens onderweg
Denk je nog aan mij (nu je bij de Quick werkt)
Kamer in Amsterdam
Zonder verlangen
Luide muziek in kleine auto’s
Hier komt mijn schip
Man in het blauw
Angst
Nooit genoeg
Oostende
Hoor je mij op je radio?
en
Waar is de liefde? (nieuw!)
en
Mooie verliezers (nieuw!)

…twijfelt ook niemand nog aan de werklust en de impact van het kwartet Frank Vander linden/Michel De Coster/Dirk Jans/David Poltrock. Een kwartet als geen ander, trouw aan elkaar en trouw aan één missie: met sterke songs, tomeloze energie en opmerkelijk speelplezier avond na avond voor rockend entertainment zorgen. Trends werden overleefd, levens definitief getekend door Nederlandstalige rock waarbij-je-iets-kan-voelen.

Er valt dus genoeg te vieren, en in 2022 doet De Mens dat met nieuw werk, een heruitgave van oud werk, en een reeks optredens die de hoogtepunten van 30 jaar rock’n’roll-arbeid stevig in de verf zet. Niet te missen. In geen dertig jaar.

Vrijdag 29.07.2022

Therapy?

België heeft Therapy? steeds aan de borst gedrukt. Sinds 1994, het jaar van doorbraakalbum ‘Troublegum’ stonden ze al een indrukwekkende vijf!! keer op Rock Werchter, en scoorden ze culthits met ‘Die Laughin’, ‘Nowhere’, ‘Trigger inside’ en uiteraard met de cover ‘Diane’. In 2020 vierden ze hun 30 jarig bestaan met het compilatiealbum ‘Greatest Hits (2020 versions)’. De daaraan gekoppelde tour kan nu pas, twee jaar later, plaatsvinden. Op 29 juli komt Therapy? geen verjaardagskaarsjes uitblazen maar, hun reputatie indachtig, de hele verjaardagstaart aan gort slaan!

Vrijdag 29.07.2022

White Lies

White Lies haalden aanvankelijk de mosterd bij Joy Division, The Teardrop Explodes en Echo & the Bunnymen. Ze tekenden bij Fiction Records, vooral bekend als het oorspronkelijke label van The Cure. Debuutalbum ‘To lose my life’ verscheen reeds dertien jaar geleden, en bevatte klassiekers die niet bepaald als zeemzoet bestempeld kunnen worden: Het titelnummer ‘To lose my life’, ‘Death’ en ‘Farewell to the Fairground’ zijn van het betere donkere soort.

White Lies situeert zich genre gewijs tussen Indie en post punk in, maar vult de dingen met een geheel eigen stijl in, die je in geen enkele andere band herkent. De typische melancholische stem van Harry McVeigh gijzelt je het hele optreden en laat je uren, wat zeggen we, dagen later nog niet helemaal los. White Lies is live best een intensieve ervaring, dat mochten we de voorbije jaren al meermaals ondervinden in de AB, Lotto Arena en op Rock Werchter.

Deze zomer staan ze op Suikerrock met hun zesde album ‘As I Try Not to Fall Apart’ onder de arm. Gegarandeerd rillingen die tot aan de Kerstvakantie nog voelbaar zullen zijn!

Vrijdag 29.07.2022

The Sisters of Mercy

The Sisters of Mercy zijn één van de meest baanbrekende en invloedrijke Britse groepen in het genre. Drumcomputers gecombineerd met gitaren leverden hen in de jaren ’80 klassiekers op als ‘Alice’, ‘Temple of Love’ en ‘This corrosion’. Hun energieke liveshows staan garant voor pakken rook en met een beetje geluk kan je een glimp opvangen van Andrew Eldritch en co!

The Sisters of Mercy veroverden in vier decennia wereldwijd een grote schare fans. Alhoewel ze al lange tijd geen nieuw album meer gemaakt hebben, slaagt het collectief rond zanger Andrew Eldritch er in zich op het podium te blijven heruitvinden, met een mix van hun grootste klassiekers, onuitgegeven pareltjes en splinternieuw werk.

The Chemical Brothers komen u op zaterdag 30 juli van uw sokken blazen met hun ‘mind blowing’ live show! Na headline spots op de allergrootste festivals zoals Glastonbury, Coachella en Rock Werchter komt het iconische Britse DJ-duo naar Tienen, naar ons gloednieuwe festivalterrein (fabrieksterrein van de Tiense Suikerraffinaderij). En of het een onvergetelijke avond zal worden:  Een extravaganza van hallucinerende videobeelden, in combinatie met een spectaculaire licht- en lasershow en special effects, maakt dit één van de beste live shows van de planeet!

Met een duizelingwekkende reeks hits, albums en bijhorende awards zijn The Chemical Brothers één van de invloedrijkste elektronische acts ooit. Debuutalbum ‘Exit planet dust’ verscheen al meer dan 25 jaar geleden, maar wordt nog steeds beschouwd als één van de beste dance platen aller tijden. Samenwerkingen met o.a. Q Tip, The Flaming Lips en Noel Gallagher leverden classics op zoals ‘Galvanize’, ‘The golden path’ en  ‘Let forever be’. Maar het zijn vooral de floorfillers die The Chemical Brothers onsterfelijk maken. Dansvloerkrakers zoals o.a. ‘Hey boy, hey girl’, ‘Block Rockin’ Beats’, ‘Do it again’, ‘Go’ en ‘Gotta keep on’ zijn een aanslag op lijf en leden, en staan garant voor een uitzinnig dansende massa!