Geschiedenis

Blader hier door de rijke geschiedenis van het strafste stadsfestival van België

Afiche 2018

De 31ste editie was muzikaal hoogstaand, met o.a. een memorabel concert van de godfather of punk, Iggy Pop, op vrijdag, kilo's confetti en andere special effects bij Bazart en Lost Frequencies op zaterdag, en jeugdig speelplezier bij Status Quo en Zuccherro op zondag. De foodtruck corner op de Hennemarkt en in de Nieuwstraat was alweer een voltreffer. De nieuwe locatie van het Acoustic stage maakte het geheel nog gezelliger, en aan het dj-stage op de Veemarkt, met een nieuwe inkleding, was het drie dagen over de koppen lopen!

De 30ste editie was niet alleen muzikaal hoogstaand, maar ook culinair en op alle andere vlakken een voltreffer van formaat. De topacts op de Grote Markt zorgden probleemloos voor vijf dagen full house. Ook het grotere aanbod van verse, zuiderse straatlekkernijen aan de foodtrucks op de Hennemarkt en in de Nieuwstraat veroorzaakten de nodige overrompelingin het hele centrum van de stad. Daarmee bevestigt Suikerrock zijn prominente en unieke plaats tussen de stadsfestivals in ons land.

Suikerrock 2015

Feel the vibe, taste the sweetness! werd in 2015 de nieuwe baseline van Suikerrock. Vernieuwing was er op alle gebied: Een nieuwe look & feel die er fris, zomers en zoet uitziet, een foodtruck corner in de Nieuwstraat, kwaliteits food op de Grote Markt, een Sweets stand die overuren draaide, een upgrade van het DJ Stage op de Veemarkt, een Acoustic stage op vrijdag, Family tickets op zondag, Friends tickets op vrijdag ....

Simple Minds zijn inmiddels kind aan huis, en weten voor de derde maal de markt plat te spelen. Op de Veemarkt gaat Suikerrock een samenwerking aan met Desperado's, en wordt er gedurende de drie festivaldagen een party gehouden. Ook party op de Grote Markt waar de nutty boys van Madness een feestje bouwen, maar waar ook Arsenal en de exclusieve show van Goose voor de nodige zweetdruppels zorgen. Op de slotdag levert Urbanus een aanslag op de lachspieren, en het orgelpunt is het optreden van de legendarische The Jacksons!

2013 wordt een memorabel jaar, met de grootste naam tot dan toe (Sting), maar ook met het zwaarste onweer/storm tot dan toe, waardoor Sting zijn laatste nummer moet afbreken. The Scabs treden op, twee dagen na de begrafenis van hun bassist Fons Sijmons. Het wordt dan ook een emotionele

In 2012 mag het op vrijdag net dat tikkeltje luider met de Belgische metaltrots Channel Zero, en shock-rocker Alice Cooper. Op zaterdag een geschifte show van de hype van het moment: LMFAO (enkele weken later gesplit). Texas sluit het festival af in schoonheid en in de gietende regen. Daan daarentegen vindt het

​In 2011 is er feest met  de 25ste editie van het festival! Het festival heet voortaan Win for Life Suikerrock. Verder ook nog voor de eerste maal een ‘Golden Circle’ op donderdag en vrijdag , en drank/food bons die je in voorverkoop kan aanschaffen. Ook gaat Win for Life Suikerrock een samenwerking aan met

Affiche 2010

2010 mag dan wel geen feesteditie zijn, er wordt bijzonder stevig uitgepakt! Op dinsdag 20 juli wordt er een apart festival gehouden onder de noemer Suikerrock Kick-Off, en met levende legendes Ray Manzarek & Robby Krieger of the Doors, John Fogerty en ZZ-Top. Het festival zelf breidt ook uit naar 4 dagen, met internationale kleppers als Grace Jones, Jamiroquai en Seal. 

Zeer sterke optredens van o.a. The Scabs, Simple Minds, Novastar, Anouk, Clouseau en hitmachine Status Quo, die van geen ophouden weten! De gitarist van Anouk speelt ook bij Natalia, en moet op zondag na het optreden van Natalia vliegensvlug naar Lokeren gebracht worden om daar nog op te treden met Anouk.

Editie 22 met Milk Inc. & friends op vrijdag, de succesreunie van The Scabs op zaterdag en het bijna mythische Deep Purple op zondag. The Presidents of the USA staan de dag ervoor in Japan, maar geraken net op tijd in Tienen. Eddy Grant ontmoet een nog onbekend zangeresje, Lady Linn, die hem haar versie van ‘I don’t wanna dance’ laat horen. Enkele maanden later wordt het een gigantische hit! Voor de eerste maal afsluitende dj sets op vrijdag en zaterdag.

Pagina's