Suikerrock lanceert artisanale zoetigheid tvv Music For Life!

16.06.17

Suikerrock stelt samen met hoofdpartner Tiense Suiker en Bakkerij Het Brood, een fantastisch lekkere zoetigheid voor: de Suikerrock-Bol! Deze lekkernij wordt artisanaal bereid en heeft toetsen van een boule-de-berlin en een smoutebol, gevuld met een heerlijke aardbeiencoulis en afgewerkt met de kleuren van Suikerrock en een vleugje Tiense Suiker.

De Suikerrock-bol zal vanaf zaterdag 17 juni verkocht worden in de zes vestigingen van Bakkerij Het Brood en tijdens Suikerrock in de Sweets stand op de Grote Markt. Per verkochte Suikerrock-Bol wordt 0,50 EUR geschonken aan Music For Life, ten voordele van vzw Huis in de Stad uit Tienen.

Walter Kestens (voorzitter Suikerrock Tienen vzw): “Feel the vibe, Taste the sweetness! Sinds onze zoete, total make-over enkele jaren geleden, wil Suikerrock steeds opnieuw inzetten op sfeer, beleving en sweetness in de Tiense binnenstad. We willen onze bezoekers laten genieten van onze vibes en hen laten proeven van onze sweetness. Met de Suikerrock-Bol kunnen we dit meer dan ooit doen. We zijn dan ook zeer blij dat we deze zoetigheid, samen met onze partners Het Brood en Tiense Suiker, kunnen voorstellen. Bakkerij Het brood, tevens ook de drijvende kracht achter onze Sweets stand – de trekpleister tijdens Suikerrock -, heeft met de Suikerrock-Bol een heerlijke, ambachtelijk bereide zoetigheid, ontwikkeld met alleen maar lokale ingrediënten.”

Tiense Suiker is jarenlang hoofdpartner van Suikerrock en ook voor deze unieke samenwerking draagt ze graag haar steentje bij. Geert Van Aelst (Marketing Director Tiense Suiker): “Tiense Suiker is fiere partner van Suikerrock en werkt dan ook zeer graag mee aan de Suikerrock-Bol; een streekproduct dat met veel vakmanschap wordt gemaakt en alleen op basis van de beste ingrediënten.”

“De Suikerrock-Bol is inderdaad een echt Tiens streekproduct.” zegt Michel Vanderveken, zaakvoerder van Het Brood. "We werken enkel met pure ingrediënten uit de streek zoals o.a. aardbeien, bloem, melk, boter, eieren en uiteraard Tiense Suiker, en maken de Suikerrock-bollen op ambachtelijke wijze* in onze bakkerij. We zijn heel blij dat we kunnen meewerken aan dit unieke verhaal en zullen ook tijdens Suikerrock met heel veel passie en liefde heerlijke pannenkoeken, wafels en Suikerrock-Bollen bereiden in de Sweets stand."

Walter Kestens: "Deze Suikerrock-Bol staat symbool voor de sweetness van het festival. Maar we willen ook sweet zijn voor onze fans die het niet altijd even gemakkelijk hebben. Daarom schenken we  0,50 EUR per verkochte bol, integraal aan Music for Life ten voordele van vzw Huis in de Stad. Een vzw uit onze thuisstad Tienen, die personen met een verstandelijke handicap wil helpen om hun leven zo goed mogelijk te maken door ze laten werken en/of wonen in het Huis in de Stad. De vzw wil deze mensen een eigen gewaardeerde plaats geven in de samenleving. Een doel waar we als festival heel graag ons steentje aan willen bijdragen.”