NL FR EN

Artiestenblok

SUIKERROCK 2015
SUIKERROCK 2015
SUIKERROCK 2015
SUIKERROCK 2015

JOE COCKER & KATIE MELUA!

Wereldster Joe Cocker en de Brits/Georgische Katie Melua zullen het mooie weer maken op zondag 28 juli, de laatste dag van Win for Life Suikerrock 2013!


 

Joe Cocker werd  wereldberoemd dankzij zijn unieke rauwe stem en zijn hartstochtelijke muziek. Sinds zijn doorbraak, de Beatles cover 'With a little help from my friends' in 1969, is hij één van de meest succesvolle en populaire artiesten ter wereld. In zijn lange prachtige carrière mocht hij reeds verschillende platina platen, Grammy Awards, Golden Globes, Academy Awards en een OBE in ontvangst nemen. Kortom, Joe Cocker is een legende! 

Na het grote succes met platina album ‘Hard Knocks’, dook Joe Cocker meteen opnieuw de studio in. Dat levert ‘Fire It Up’ op, een waardige opvolger met klassieke soulnummers, big power ballades en erg energetische songs. Hij kondigt meteen ook aan dat hij een Europese tour plant om het nieuwe werk aan zijn fans voor te stellen. Naast nieuwe nummers brengt de wereldster ook zijn grootste klassiekers als 'You Can Leave Your Hat On', 'Unchain My Heart' en 'Up Where We Belong'. De ‘Fire It Up’ zomer tournee zal op 28 juli 2013 halt houden in Tienen, en vormt een prachtig slotakkoord van Win for Life Suikerrock 2013!In 2003 maakt de wereld kennis met de zachte en sixties getinte stem van een jonge Katie Melua. Op haar achtste verhuisde ze van Georgië naar London waar ze school liep aan de befaamde BRIT School for the Performing Arts & Technology, de kweekvijver van heel wat muzieksterren. Haar fascinatie voor artiesten als Joni Mitchell, Eva Cassidy, Paul Simon en Bob Dylan schemert door op haar eerste album 'Call of the Search', dat wereldwijd miljoenen luisteraars weet te raken.

Met het tweede album 'Piece by Piece' (2005) volgt de grote doorbraak. De single 'Nine Million Bicycles' wordt een wereldhit van formaat. Melua wint aan vertrouwen en haar succes overtreft alle verwachtingen. De gouden en platina albums blijven elkaar opvolgen. In 2008 weet Katie Melua Vorst Nationaal twee keer tot de nok te vullen, en ook in 2011 en 2012 weet ze het Belgische publiek te overdonderen in deze uit de kluiten gewassen zaal.

Katie Melua is ook houder van een bizar wereldrecord: Op 2 oktober 2006 gaf ze het diepste onderwaterconcert ooit (303 meter!) in één van de steunpilaren van het gasplatform Troll A in de Noordzee.

Een nieuw album is dit najaar voorzien is, maar eerst tourt ze deze zomer nog door Europa. Op zondag 28 juli staat Katie Melua op Win for Life Suikerrock 2013 voor haar eerste festivaloptreden op Belgische bodem!

 

Share
<